Пожежа у Нетішині: рятувальники евакуювали 12 людей з багатоповерхівки (ФОТО)

Пожежа у Нетішині: рятувальники евакуювали 12 людей з багатоповерхівки (ФОТО)
Фото ілюстративне
  • Загорілась кухня в одній з квартир на четвертому поверсі.

  • Аби врятувати мешканців, довелось евакуювати 9 дорослих та 3 дітей. 

У вівторок, 24 січня, в місті атомників Нетішині спалахнув вогонь в одному із будинків. В управлінні з надзвичайних ситуацій розповідають, що через необережне паління загорілась кухні в квартирі на четвертому поверсі. Це трапилось на вулиці Будівельників. 

Про загоряння повідомили мешканці о 13:52. Через сильне задимлення рятувальникам, які прибули на виклик, довелось евакуювати з п’ятого поверху 12 мешканців, з них — 3 дітей. Самі ж пожежники гасили вогонь в апаратах захисту зору та дихання. 

Вогонь загасили. На щастя, нещасних випадків на пожежі не було.

Відео дня

Нагадаємо, днями трапилась масштабна пожежа на виробництві пластику. Згоріло 400 “квадратів” приміщення. Та ледь не вибухнули газові балони. Більше про це читайте за посиланням.

Також в багатоповерхівці на Львівському шосе вибузнула граната в квартирі. Загинули двоє людей. Подробиці читайте за посиланням.

— Звертаємося до вас із прохання бути обережними та обачними з вогнем у побуті! Не паліть у ліжку, дбайте про пічку, навчайте дітей правил безпеки, стежте за справність електричної проводки та не перенавантажуйте її, будьте свідомі до своєї безпеки! У разі пожежі негайно телефонуйте за номером «101»! — закликають рятувальники. 

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up