Приватний зоокуточок Пальохіна переїжджає. Вхід буде платний

Приватний зоокуточок Пальохіна переїжджає. Вхід буде платний
  • Колишній дресирувальник Сергій Пальохін знайшов нове місце для своїх тварин.
  • Приватний зоокуточок з левами, ведмедями і кенгуру переїжджає з Дубового на Західно-Окружну.
  • Там будується звіринець з новими вольєрами на більшій площі. Відвідування зоокуточку стане платним.

На провулку Купріна стало тісно, ще й забудовник зігнав великогабаритну техніку і мешкати по сусідству з ними стало небезпечно. Сергій Пальохін шукав землю, де б могли розміститися приблизно 60 звірів.

Дали 2 га землі 

Влітку 2016 року Сергій Пальохін, після звільнення із зоокуточку в парку Чекмана, вирішив відкрити власний звіринець. Півтора роки тварини жили у приватному секторі на вулиці Купріна. Каже, звертався у міську раду, щоб виділили ділянку для тварин, та було марно, бо його ніхто не підтримав.

Крани забудовників, з якими довгий час жили по сусідству звірі на Дубовому, підрили вже під самі вольєри, але місця для звірів у Хмельницькому так і не знайшлося.

Відео дня

Серед відвідувачів приватного зоопарку з’явився меценат, який, за словами Пальохіна, надав власну ділянку для звіринця. Перед новим роком Сергій Пальохін отримав два гектари землі на 10 років, та ще й безкоштовно. 

На самій території активно триває будівництво: метушаться робітники, працює кран. Відкриття планується в травні, якщо дозволить погода та фінанси. Окрім вольєрів для тварин Сергій Пальохін планує облагородити ще й саму територію, щоб відвідувачам було комфортніше. Територія буде засипатися щебнем, щоб під ногами не було багнюки. Вхід до звіринця для дітей буде принципово безкоштовним, а з дорослих все ж доведеться брати приблизно 20 гривень на утримання тварин.

Вольєри для тварин будуть більшими

Переселення тварин почалося в лютому. Теплолюбиві невеликі звірі - мавпочки, кенгуру – зимували у Пальохіна вдома, а леви – у прибудові до вольєра. Деяких тварин власник роздав і своїм друзям по домівках на час великого переїзду.

Будівництво зоопарку на новому місці триває вже близько місяця. Через погоду довго не могли почати. Будуються нові вольєри для тварин, вони будуть навіть більш просторими ніж ті, що були на попередньому місці.

За два з половиною тижні вже з’явилося нове помешкання для левів. Ведмеді ж поки чекають на свою нову домівку, перебуваючи в маленьких клітках. Для них Пальоніх планує побудувати вольєр із басейном та стелажами у вигляді дерева. Наступного тижня планується будівництво вольєрів для малих тварин: єнотів, носух.

- По стандарту що для лева, що для ведмедя на одну особу положено, по утвердженим стандартам, мінімально 30 квадратів, тобто на двох левів повинно бути 60 квадратів, а їхній вольєр у нас складає площу 150, у ведмедів на двох буде порядку 120. Ну і буквально на наступному тижні ми вже плануємо починати будівництво хороших кліток для менших тварин. Тобто люди зможуть побачити, якщо на маленьку носуху потрібно приблизно 8 квадратів клітка, то у них зараз буде клітка метрів 15 – 20 з запасом, щоб просторо було тваринці, і всі умови будуть створюватись для комфорту, - каже Сергій Пальохін.

Хто дає гроші 

 

Роботи, які проводяться на новому місці - недешеві. Раніше за відвідування звіринцю коштів Пальохін не брав, А гроші зі скриньки, куди відвідувачі кидали що могли, йшли в основному на харчування тварин. На початках Пальохіну допомагав депутат міської ради Віталій Коліщак. За його рахунок будувалися вольєри ще у Дубовому. Зараз каже, з будівництвом допомагає ще один благодійник.

- Віталій Коліщак дає робочих і технікою допомагає. Він взяв на себе повністю будівництво вольєра для левів. Також є фірма, яка займається доставкою всіх видів морозива у Хмельницьку область, вони теж дуже допомагають нам. Та скільки б не допомагали, щоб швидше все це зробити, треба ще 20 тисяч гривень. Є багато людей, які казали, що готові допомагати, я б дуже хотів, щоб допомогли, - каже Пальохін.

"Кладовище" автомобілів потрібно пройти, щоб дістатися до звіринця. Згодом зроблять доріжку для пішоходів. Запчастини від авто належать автоцентру "Юнас"

З розміщенням, каже Пальохін, допоміг підприємець Юрій Юнас, який тримає автоцентр на Степанковій. 

- Ця людина приїжджала до нас раніше у звіринець. Жителі міста знали, що там я знаходився тимчасово, знали, що вже другий рік добиваюсь у влади, щоб допомогли з місцем. Влада обіцяла, але результатів ніяких не було. Ну і знайшлась людина, яка сказала, що в нього є територія, яку може надати безоплатно. Це приватна земля, в мене з людиною заключений договір на 10 років, - розповів Сергій Пальохін.

 

Як добратись до звіринця

Зоопарк знаходиться на вулиці Степанковій 3/1.

Щоб добратися до зоопарку, потрібно скористатися маршрутами №39 або №50. Нове місце розташоване не так далеко від вулиці Західно-Окружна, правда, доведеться пройти через багнюку. До зоопарку можна буде дійти від двох зупинок - “Пархоменка” і “Костел”.  



Хто бажає прискорити процес будівництва зоопарку, може підтримати проект фінансово:
Картка ПриватБанку
4149 4978 7121 2207
Пальохін Сергій Олександрович (звітність про надходження Сергій Пальохін виставлятиме у facebook)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Марина

    Сьогодні Сергій одразу погодився забрати до своїх підопічних ще мого голуба, якого я знайшла на вулиці Подільській, хворого. Через котів і брак місця я не можу його виходжувати. От і зробіть висновки чи буде людина рятувати тварину якщо в обласному центрі немає куди її віддати?!

         Я теж хочу щоб тварини жили в дикій природі, але переконана що ми повинні їм допомагати, лікувати, підгодовувати. І тут цей притулок є спасінням від людської жорстокості. Потрібно більше соціальної реклами.
  • Людмила Козак

    Тварини мають бути на волі. А зоопарки , зоокуточки, цирк - це все знущання .

    IGOR reply Людмила Козак

    Согласен, но часто бывает так,  что животное уже побывало в цирке, потом его разгоняют и  животное остаётся на улице (в лучшем случае), как медведь из этого зоопарка. И такие, как Палёхин становятся для них спасением. Животное доживает в комфортных условиях, с уходом и с нормальным питанием...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up