В приватному зоопарку відвідувачі підняли скандал. Пальохін погрожує закрити звіринець

В приватному зоопарку відвідувачі підняли скандал. Пальохін погрожує закрити звіринець

Лише вчора, 9 серпня, в зоопарк привезли ведмедя, а вже сьогодні через нього посварилися власник та відвідувачі. Саме останнім не сподобались умови, в яких утримується ведмідь. Кажуть, що для такого велетня клітка замала. 

Приватний зоокуток Сергія Пальохіна приймає відвідувачів вже близько місяця. За цей час тут з’явились не лише родина левів, а й кенгуру, 2 єноти, пара лисенят, носуха, коза, сорока, лелека та ведмідь. І чим більше привозять тварин, тим більше гостей зоопарк має. Нагадаємо, нещодавно у приватному звіринці встановили «таксу» на фото.

Відвідувачі кажуть, що у ведмедя навіть не було води. Посварилися через клітку

Сьогодні ж у звіринці було шумно – дресирувальник Сергій Пальохін посварився з відвідувачами. Причина - новоприбулий ведмідь. Люди нарікають, що клітка «метр на два» для такої хижої тварини занадто мала. Спочатку були крики, а потім дійшло до того, що Пальохін викликав поліцію. Копи взяли свідчення у відвідувачів та зареєстрували відповідне звернення. А тим часом компанія із чотирьох відвідувачів не могла заспокоїтися. Говорили на камеру і поза нею. 

Відео дня

-  Перед тим, як привозити ведмедя треба було йому створити відповідні умови, - розповідає відвідувач Захарченко Максим. -Тварина навіть не має як там вирівнятись. Крім того, зараз спека, то у залізній клітці їй уявляєте як? Це ж дорослий хижак. Нехай би самі спробували просидіти цілий день у тій клітці.

Саме такі претензії Максим та інші відвідувачі заявили Сергію Пальохіну. А далі, як стверджує відвідувачка Єкатерина, власник тварин почав їм грубити, вирвав із рук і забрав левеня, а згодом ще й викликав патрульних. В результаті виник скандал. Відвідувачі обурені. Створені дресирувальником умови називають «не ремонтом, а повною розрухою».

- Ми бачили багато фото в інтернеті і вирішили й собі приїхати та подивись на малих левенят, - пояснює хмельничанка Єкатерина. - А насправді побачили не досить гарні умови для утримання звірів. Але найголовніше те, що в малій залізній будці утримують великого дорослого ведмедя. Ми проти такого ставлення. Якщо купуєте тварину, то маєте забезпечити відповідні умови для неї.

Погрожує закрити звіринець

Сам Пальохін обурений ще більше. Погрожує закрити зоокуток і роздати всіх тварин вже завтра. 

- Двоє людей звинувачують мене у знущанні над тваринами, - коментує Сергій Пальохін. – Я сьогодні зранку привіз морський контейнер для того ведмедя. Взяв його за 25 тисяч гривень у кредит. Думали вирізати три сторони у контейнері і прикріпити замість заліза міцну решітку, щоб тварина мала чим дихати.

В управлінні патрульної поліції пояснюють, що повноважень складати протокол чи затримувати когось вони не мають. Адже правопорушення ніякого не вчинено.

- Ситуація полягає в тому, що немає адміністративного протоколу на правопорушення, - коментує речник управління патрульної поліції Роман Мартинюк. - Адже це не сфера впливу патрульної поліції. Тому патрульні зібрали пояснення та зареєстрували звернення, яке відправлять за належністю. Є ж екологи, благоустрій, управління захисту тварин. А ми не маємо адміністративного права складати протокол за правопорушення.

Нагадаємо, що Сергій Пальохін, коли працював у комунальному зоокутку, жалівся на те, що там погано доглядають за тваринами.  

Волонтери підтримують

Активісти громадської організації захисту тварин «Врятуй життя» не мають претензій до дресирувальника. Періодично вони навідуються до звіринця, щоб переконатися, що тваринам нічого не бракує. Волонтери Олена Голубнича та Михайло Цавко гадають, що умови утримання тварин у приватному зоопарку непогані.

- Вольєр для левів взагалі чудовий, - розказує Олена Голубнича. – Не кожен повноцінний зоопарк в Україні може таким похизуватись. Та й для інших тварин умови створені досить нормальні. А для тих звірів, які Сергій привозить, тепер  поступово створює нормальні вольєри.

- Ведмедя та лисів Пальохін узагалі врятував, - пояснює Михайло Цавко. – Річ у тім, що тварини знаходились на «натравочній» станції. На них навчали полювати мисливських собак. А від ведмедя взагалі три роки тому відмовився господар і кинув напризволяще. Умови він, звичайно, зробить, але ж якби витратив час на облаштування клітки, то не встиг би забрати ведмедя. А так тварина житиме – це головне.

Коліщак шукає землю

Ситуацію прокоментував той самий «загадковий меценат» Віталій Коліщак. До речі, депутат міськради вже не приховує, що спонсорує Пальохіна і відверто каже, що буде «вибивати» для зоопарку землю.

- Я, звичайно, згоден, що умови не найкращі, - розповідає Віталій Коліщак, - Та й сам був не в захваті від того, що ведмідь сидить в тій клітці. Проте, вже сьогодні привезли великий залізний кіоск і будемо переробляти його на тимчасову клітку. Зі своєї сторони я веду перемовини про якнайшвидшу можливість виділення земель для створення справжнього зоопарку. Хочеться створити для тварин спочатку справді хороші умови, а тоді їх заселяти. Для цього створили петицію та збираємо підписи. 

Підготувала Олена Похитун 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (33)
  • Хмелевская Ольга

    Доки у нас не змінять статтю ККУ про жорстоке поводження з тваринами, доти ось такі як Пальохін наживатимуться на стражданнях тварин..



    Попит створює пропозицію...Якщо не знайдеться охочих відвідувати душогубку, названу зоопарком, то вона скоро накриється.



    До речі, шановний звіромучитель , перш ніж писати у приватні повідомлення у ФБ усілякі гадості, сходіть до психотерапевта.

    Ксенія reply Хмелевская Ольга

    Народжений  повзати -літати не  буде ,а от Пальохін  вирішив ,що  схопив Бога за ноги.  Жага до слави інаживи  його  підкосила.
  • Anonymous

    .......дядько    ты   себе   шо то   нагонял    со   своей      петушатней.......и   вместе   со   своими   меценатами.......попустись  ...
  • Ксенія

    Може Пальохін  ще в компанію з  ведмедем  і  лева з левицею  випустить ,щоб  все місто лихорадило...Що за  бредові погрози ?Сходіть до  лікаря
  • Ксенія

    Моде Пальохін  ще в компанію з  ведмедем  і  лева з левицею  випустить ,щоб  все місто лихорадило...Що за  бредові погрози ?Сходіть до  лікаря
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up