Дресирувальник Пальохін відкрив у Хмельницькому приватний зоопарк. Левів, єнота і кенгуру показує безкоштовно

Дресирувальник Пальохін відкрив у Хмельницькому приватний зоопарк. Левів, єнота і кенгуру показує безкоштовно

Після звільнення із зоокуточку в парку Чекмана Сергій Пальохін вирішив відкрити власний звіринець. Екзотичних тварин показує відвідувачам безкоштовно. Але від матеріальної допомоги не відмовляється. Планує привести лисицю та верблюда.

Раніше це місце приховував, але зараз вирішив розрекламувати. В приватному секторі на вулиці Купріна, де від людського ока довгий час ховалася сім’я хижаків, відкрився зоопарк. Приватний, але безкоштовний.

Дресирувальник  Сергій Пальохін, який забрав із хмельницького зоокуточка подарованих єнота і кенгуру,  вирішив показати своїх тварин. Відвідувачів запрошує активно. Відкриття коментує так:

- На приватній території людина може тримати тварин, тільки щоб безпека була витримана, - каже власник тварин. - Ідею створення власного міні-зоопарку підказали хмельничани.  Люди часто запитують мене, коли привезу левенят до зоокутка. Ще частіше приходять до вольєрів. От і вирішив показати мешканцям міста цікавих тварин. Привіз сюди ж єнота та кенгуру, козу та мавпу. Нехай діти дивляться, граються, фотографуються.

Відео дня

Левенят беруть на руки

Журналісти «ВСІМ» застали в приватному звіринці чимало відвідувачів. Люди приїхали на автомобілях. З собою взяли дітлахів. Тварин довго не розглядають, бо не терпиться взяти їх на руки. Пальохін дозволяє потримати левеня.

Фотографуються з маленьким хижаком самі, кладуть на руки власним чадам. Хоч дуже малим дозволяють лише погладити звірятко. Задля безпеки. Не цілують і переживають, щоб не подряпав.

Чимало молоді бавиться із грайливим єнотом, який і сам не проти повикручуватись перед глядачами.

- Нам надзвичайно подобається тут. Не кожен день можна сфотографуватись з живим левом, - говорить хмельничанка Марина.

- Ми задоволені. Діти ще не бачили таких тварин, – зізнається Ірина. 

"Пожертва" за фото 

На території знаходиться три вольєри та клітка для мавпи. В найбільшому живе сім’я левів, в двох інших - кенгуру та єнот. Мавпа Сюзанна поки живе у невеликій залізній клітці. Сьогодні її не було, забрала власниця - мати Сергія Пальохіна.

Для кози поки вольєру не встановили, тож вона пасеться на припоні поряд із кліткою кенгуру. Усі звірі мають миски з водою, якщо не зважати, що єнот Сєня у своїй посудині для пиття ще й купається. У клітці кенгуру лежать кілька морквин.

Для кенгуру та єнота дресирувальник  облаштував просторіші вольєри, ніж ті, в яких жили тварини у парковому зоокутку. Зізнається, що зробив за власний кошт. Проте і не приховує того, що відвідувачі допомагають фінансами. Мовляв, за фото з левенятами можна «пожертвувати» пару гривень.

На території встановлені дві відеокамери. Якщо все піде добре, то власник тварин планує найняти працівника, який допомагатиме йому доглядати за звірами. Обіцяє навіть циркові виступи із тваринами. 

Обіцяє верблюда і лисицю 

Годує Сергій своїх тваринок раз на день, переважно ввечері. Говорить, що їжі вистачає, адже у спеку і звірі не надто голодні. Прибирає також сам. Хоч зізнається, що інколи допомагає батько. На території зоокутка облаштований рукомийник для відвідувачів.

- Це не всі тварини, яких я планую показати хмельничанам. Завтра сюди доставлять ще трьох звірів – лисицю, собакоподібного єнота та носуху. Ближче до кінця тижня планую взяти ще й верблюда. Як все піде добре, то і ведмедя замовимо. Якщо жителі міста будуть приходити, то тут кожного тижня може з’являтись нова екзотична тваринка.

"Озерне" сусідство

Добиратись до них не надто добре. Від ринку «Дубово» пішки йти хвилин 10.  А звірів тримають на території одного забудовника. Поруч кипить будівництво, працює техніка, а під ногами скрипить каміння, пісок і трава. Допомагає Сергію Пальохіну той самий "загадковий меценат", один із депутатів Хмельницької міської ради. Про свого нього дресирувальник говорить вже не вперше. Як і раніше, його ім’я не називає.  

Нагадаємо, що інвестором нового у місті зоопарку хотів стати молодий депутат міської ради Віталій Коліщак. Про це він заявив на своїй сторінці у Фейсбук. Правда, обранець зробив цей пост, описуючи ситуацію із скандальним проектом «Europe Park Ukraine», який мріють збудувати вздовж Південного Бугу. 

Сергій не приховує, що його "меценат" надає фінансову підтримку і навіть згоден купити землю в місті для облаштування повноцінного зоопарку. 

Підготувала Олена Похитун 


Читайте також: У зоокуточку, що в парку Чекмана, померли баран і фазан. Лікар-епізоотолог Дмитро Романець пояснив, чому тварини померли.

У хмельницькому зоокуточку з'явилася нова тварина 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Мишко Настя

    а де знаходиться цей зоопарк
  • Капляр Мария

    Були тільки що в цьому зоопарку. Обурена побаченим! Медвежа зачухане і смердюче. Левенята сонливі і в'ялі, ніби їх чимось напоїли. Якась сварлива нервова бабця вимагає 50 грн за фото з левеням. А поряд на шнурку бавиться м'якою іграшкою маленька тваринка, кажуть носуха. Бабця щось скаженіла, почала скубати ту тварину за шнурок, нагримала і відшмагала іграшкою ту маленьку істоту. Клітки малі і тісні! Навкруги взагалі немає рослинності. Тварини дихають однією пилюкою. Жах!

    коля пасека reply Капляр Мария

    да бабця сильно дративлыва и приэтом бывшый клоун киевского цырка
  • коля пасека

    уже  сфотографироватся левинятами 50гривен
  • Валентин Мандзій

    А зоокуток відкритий кожного дня?а неділю туди можна потрапити?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up