П'ятьох ведмедів Пальохіна забрали до реабілітаційного центру

П'ятьох ведмедів Пальохіна забрали до реабілітаційного центру
  • П’ятеро червонокнижних ведмедів жили в одному вольєрі в Гречанах.
  • Через неналежне утримання тварин, суд ухвалив постанову про їх конфіскацію.
  • Стало відомо, що сім'ю хижаків перевезли до Сатанова.

Близько двох років тривали палкі дискусії та обурення щодо утримання ведмедів у зоокуточку в Гречанах. Саме стільки часу там мешкають ці хижаки, яких Сергій Пальохін забрав з мандрівного цирку.  Пара дорослих ведмедів і троє маленьких знаходились в одному вольєрі у 140 квадратних метрів, який Сергій збудував сам.  Однак з 11 грудня минулого року змінились вимоги до утримання тварин в неволі. Наразі замість 30 вольєр повинен складати 200 квадратних метрів на одну особину. Тоді зоозахисник скаржився, що змайструвати більший вольєр не може, адже не має достатньо грошей і необхідної території.

В липні Хмельницький міськрайонний суд прийняв рішення про конфіскацію ведмедів, а самого Сергія Пальохіна визнали винним за відсутність у нього документів про підстави вилучення ведмедів з природнього середовища. Також у Сергія не виявилось дозволів утримувати бурих ведмедів у неволі та займатися їх розведенням. У зв'язку з цим його оштрафували на 85 гривень і вирішили вилучити бурих ведметів. 

Впродовж кількох місяців для червонокнижних тварин шукали дім, але безрезультатно - адже забирати ведмедів ніхто не хотів. За словами Пальохіна, він сам намагався домовитись із керівництвом заповідників, аби прилаштувати вихованців.

Відео дня

 Наразі відомо, що тварини поїхали до реабілітаційного центру «Парк хижаків «Арден», що в Сатанові.  Про це повідомив директор «Парку хижаків «Арден» та голова ГО «Еко-Галич» Володимир Бучко, пише Укрінформ. 

«Нарешті родина ведмедів Пальохіна в Реабілітаційному центрі «Парк хижаків «Арден». Власник передав до парку на тимчасове утримання п’ятьох ведмедів: самку з самцем та трьох їхніх ведмежат. Ведмеді – здорові, граються. Малеча вже дереться на дерева», - зазначив директор парку. 

В реабілітаційному центрі «Арден» наразі живуть 24 ведмеді та дві зграї вовків. Центр знаходиться на території національного парку «Подільські Товтри». Площа центру складає 32 гектари.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Ольга Підгурська

    Навпаки шкода, що не допомогли стати на ноги мінізоопарку. Класно було б мати свій у місті.

    Кирилл Именин reply Ольга Підгурська

    Aleks Khim зоопарк це не обов'язково "клєтка". Є зоопарки з досить гарними умовами для тварин.

    Aleks Khim reply Ольга Підгурська

    Ольга Підгурська зоопарки, цирки, дельфінарії це зло. Ви бачили в яких умовах там знаходяться звірі? Може вас у клєтку, теж було б класно.
  • Тетяна Мельничук

    Там ще леви і тигри залишились

    Катя Маціцка reply Тетяна Мельничук

    Тетяна Мельничук ,тигрів там немає,тільки леви.
  • Андрей Компанец

    Треба і тих пальохіних позабирали
  • Яна Велинская

    У Палехина надо всех забрать животных!
    Это же садист, который прикидывается ,что помогает, спасает ......а сам на них зарабатывает!
    До чего довел львят, с которыми предлагал фото за деньги.......

keyboard_arrow_up