У Пальохіна хочуть конфіскувати ведмедів. Що відомо

У Пальохіна хочуть конфіскувати ведмедів. Що відомо

 

  • В зоокутку в Гречанах перебувають п’ять карпатських бурих ведмедів.

  • Їх утримують у неналежних умовах.

  • В судовому порядку ухвалили рішення про конфіскацію тварин.

  • Що буде із ними далі?

Хмельницький міськрайонний суд ухвалив постанову про конфіскацію карпатських бурих ведмедів із зоокуточка Сергія Пальохіна. Підставою для цього стало їх неналежне утримання в неволі. Для п'ятьох червонокнижних тварин там замало місця. Куди передадуть ведмедів та чи не викинуть їх просто на вулицю? Читайте у матеріалі.

П’ятеро бурих ведмедів живуть в одному вольєрі

У зоокутку зараз перебувають два дорослих ведмеді - самець Пафнутій та самиця Даша. За словами Сергія Пальохіна, вони з'явилися в його зоокутку два роки тому. Сергій забрав їх з мандрівного цирку, коли дізнався, що тварин збираються залишити у тісних клітках просто на місці виступу.

Для ведмедів він побудував вольєр розміром майже 140 квадратних метрів. На той час цієї території було цілком достатньо. Та з 11 грудня 2020 року змінилися вимоги до утримання цих тварин в неволі. Тепер вольєр замість 30 має складати 200 квадратних метрів на одну особину. Такі умови для своїх вихованців Сергій забезпечити не може. До того ж, цієї зими у Пафнутія та Даші народилися троє ведмежат. Вони перебувають в одній клітці зі своїми батьками.

Відео дня

Суд прийняв рішення про конфіскацію

У квітні 2021 року представник Держекоінспекції перевірив умови утримання в зоокутку бурих ведмедів. Тоді ветеринарний лікар визначив стан здоров'я всіх п’яти тварин як “задовільний”. Порушення екоінспектор зафіксував лише стосовно розміру вольєру.

12 липня Хмельницький міськрайонний суд визнав Сергія Пальохіна винним у скоєнні адміністративного правопорушення. Причиною цього став не лише розмір вольєру, а й відсутність у зоозахисника документів про підстави вилучення ведмедів з природнього середовища. Також у Сергія немає дозволів утримувати бурих ведмедів у неволі та займатися їх розведенням. У зв'язку з цим на нього наклали штраф у розмірі 85 гривень та вирішили вилучити тварин із зоокутка.

Його власник стверджує, що вирок не заперечує.

Позивачі ж, за його словами, хотіли, щоб він побудував більший вольєр і заплатив штраф у розмірі кількох тисяч гривень за неналежне утримання тварин.

Навіть після постанови суду ведмедів ніхто не хоче забирати

Сергій розповідає, що неодноразово звертався до різних заповідників на території України, щоб вони прийняли його вихованців у себе. Також до міської влади з проханням виділити ділянку землі, де можна було б облаштувати просторі вольєри. У відповідь чув лише обіцянки.

Що буде з тваринами?

У Держекоінспекції мені повідомили, що про подальшу долю ведмедів вони нічого не знають. Рішення про конфіскацію ухвалене, а хто й коли забиратиме ведмедів також вирішуватимуть у судовому порядку.

Поки ж місце для тварин Сергій шукає самотужки.

Також він запевняє, що буде утримувати тварин у своєму зоокуточку стільки, скільки буде потрібно.

Щоб дізнатися, як складеться доля клишоногих, слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Руслан Лопатнюк

    Да ...
    Викинуть просто на вулицю...
  • Сергій Пальохін

    Я уже два года добиваюсь чтобы им сделать хорошие условия или чтобы их забрали в любой заповедник но все время получал отказ, а сейчас когда я отказался продать животных на меня пошла травля, и сейчас даже журналисты узнавали не кто не может их забрать
  • Александр Гуменюк

    Я недавно був у Сатанові, краще місця для ведмедів не бачив. Мова йде про Арден парк, який відкрився у травні.
  • Maria Demyanyuk

    В Сатаніві мішкам добре...

keyboard_arrow_up