Ракетна атака по Україні: є "прильоти" по Вінниччині

Ракетна атака по Україні: є "прильоти" по Вінниччині
  • Де спрацювало ППО, а де є прильоти. 
  • Дізнавайтесь про ситуацію в Україні та сусідніх областях. 

Ранок четверга розпочався для українців з повітряної тривоги. Спершу почервоніла східна та центральна частина країни. Згодом сирени почали вити й на Заході. 

Станом на 9.00

Хмельниччина

У Хмельницькому повітряну тривогу оголосили о 8.12. Все через чергову загрозу масованого ракетного обстрілу. 

Ракети в повітряному просторі України! Пройдіть в укриттях! Бережіть себе та своїх близьких! Тримаймо стрій! — попередив очільник Хмельниччини Сергій Гамалій. 

Відео дня

— Друзі, наразі по всій території України висока ракетна загроза. Не нехтуйте своєю безпекою - будьте в укриттях! — додав міський голова Кам’янця Михайло Посітко. 

О 10:39 Гамалій повідомив, що буде друга хвиля ракет. 

Готуємося до другої хвилі ракет! Залишайтеся в укриттях! Віримо в наші сили ППО! Тримаймо стрій! - написав він. 

Вінничина

Згодом почали з’являтися повідомлення про першу роботу протиповітряної оборони. Зокрема й над сусідньою областю.

Йде повітряний бій! Повітряні Сили ЗСУ контролюють повітряний простір над Вінниччиною, — написав керівник Вінницької ОВА Сергій Борзов

— Шановні вінничани! У місті було чути роботу ППО. Перебувайте у безпечному місці до відбою та зберігайте спокій. Віримо нашим ЗСУ! — доповнив мер Вінниці Сергій Моргунов

Через 20 хвилин Моргунов знову повідомив про роботу протиповітряної оборони у Вінниці. 

О 10:09 повідомили про влучання російської ракети в області.

- На Вінниччині є влучання ворожих ракет. Постраждалих нема. Всі оперативні служби працюють на місці, - сказав Борзов. 

Київщина

Там також спрацювала ППО. Наразі немає повідомлень про "прильоти" ракет. 

- На Київщині працює ППО. Не ігноруйте небезпеку – залишайтеся в безпечних місцях до відбою. Нічого не знімаємо та не публікуємо. Віримо в наших воїнів! - повідомили в Київській ОВА. 

А вже о 10:07 в Києві пролунали вибухи у Дніпровському районі. 

Вибух у Києві! Будьте в укриттях! - повідомив мер Віталій Кличко. 

У Голосіївському районі Києва через падіння частини ракети одна людина загинула та ще дві постраждали, повідомив мер Кличко.

 

Відомо, що в Київській області влучили в енергетичний об’єкт.

Одещина

З самого ранку жителів області попередили, що ворог готується нанести масований ракетний удар по Україні із застосуванням авіації та кораблів. Згодом з'явилась інформація, про влучання по критичній інфраструктурі області. 

- Шановні мешканці Одеського району, ворог продовжує здійснювати ракетний обстріл по території України з неба та моря. Вже є інформація про пошкодження 2 об‘єктів критичної енергетичної інфраструктури Одещини. Постраждалих немає. Над територією Одеської області та зокрема Одеського району працює ППО, - написав начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук. 

 

 

Голова Одеської ОВА Максим Марченко повідомив, що над Одещиною збили 3 ракети "Калібр". Постраждалих чи влучань немає. 

Відбій тривоги оголосили о 12.08. 

Повітряні Сили України

Наразі відомо, що росія підняла у повітря 6 бомбардувальників Ту-95. В повітряному просторі України очікують понад 30 ракет. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

- Близько шести Ту-95 попередньо з району Мурманської області вилетіли і зробили пуски ракет. Очікуємо понад 30 ракет, які вже в принципі почали з'являтися у різних областях, працює ППО. Так, були вибухи, зокрема у Вінницькій області, - зазначив Ігнат.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що під час 13-ї масованої ракетної атаки росіян 26 січня противник запустив в повітряний простір України 55  ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр», Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.

Протиповітряна оборона Збройних Сил України знищила 47 крилатих ракет, 20 з них в районі столиці. Крім того, три із чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.

Також нагадаємо, що роботу ППО не можна знімати на гаджети під час ракетного обстрілу:

Як діяти під час оголошення “повітряної тривоги”

Якщо звучить сигнал “Повітряна тривога!” рятувальники наполягають: 

Надзвичайники зазначають, точне місце, куди влучить ракета чи ворожий дрон визначити важко, тож слід неухильно дотримуватися рекомендацій. Повітряну тривогу оголошуватимуть стільки разів, скільки того вимагатиме ситуація. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Галя Пенцак

    🙏🙏🙏
  • Надія Візнюк

    СЛАВА  ЗСУ
  • Nataliya Pancenko

    🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up