Скільки разів тривала повітряна тривога на Хмельниччині в 2022 році (ІНФОГРАФІКА)

Скільки разів тривала повітряна тривога на Хмельниччині в 2022 році (ІНФОГРАФІКА)
  • Хмельницька область посідає 19 місце за кількістю тривог по Україні від 24 лютого. 

  • Дізнавайтесь в якому місяці сирени лунали частіше, в які дні тижня, та в які години її найчастіше вмикали. 

2022 рік виявився надзвичайно важким для всіх українців. З 24 лютого ми дізналися що таке Джавеліни та N-Law, Байрактари та Гепарди. Навчилися розрізняти по звуку проліт ракети та ворожого безпілотника. Дізналися чим відрізняються Калібри від Іскандерів та інших російських ракет. Пережили вибухи та привчилися жити з повітряними тривогами. Чи не в кожному гаджеті стоїть додаток “Повітряна тривога” або на швидкому наборі мапа ввімкнення сирен. 

Повітряні тривоги на Хмельниччині

Популярний онлайн-сервіс alerts.in.ua, який показує мапу повітряних тривог в Україні, проаналізував кількість, частоту, тривалість сирен в різних областях.

Згідно даних сервісу загалом з 24 лютого по 31 грудня 2022 року в Україні оголошували повітряну тривогу 14 870 разів. У Хмельницькій області сирени звучали 294 рази. Відтак, наша область посідає 19 місце за кількістю повітряних тривог. 

Відео дня

На інфографіці чітко видно, що в західному регіоні тривоги звучали рідше. Частіше в центральних та північних областях, ще частіше — в Центрі, на Півдні та на Сході. Найменше тривог було на Луганщині — всього дві, і це лише тому, що там вони безперервно лунають з 4 квітня — та в окупованому Криму (6). 

Найчастіше тривоги по Україні оголошували навесні — в березні, квітні та травні. Зазвичай, понеділки розпочинались з виття сирен. 

Здебільшого тривоги тривали від 30 хвилин до 1 години. Найменша кількість сирен, які фіксували за добу становила 4, найбільша — 120. Найчастіше їх оголошували в проміжку з 11.00 до 12.00. 

Нагадаємо, лише з початку масованих ракетних атак по об'єктах критичної інфраструктури, від жовтня 2022 року по Хмельницькому 4 рази влучали крилами ракетами. Під час останнього удару, 31 грудня, постраждало 8 людей. Загинула 22-річна дівчина Оксана Музика. 

Окупанти попали в один військових об’єктів. Внаслідок цього, пошкоджено АЗС, дитячий садок, багатоповерхівки, приватні житлові будинки, склади, магазини, об’єкти комунальної інфраструктури, 8 приватних авто. Повилітали сотні шибок і дверей. Збитки – великі й серйозні. Також вибухи пошкодили лінію електромереж, місткість з газом. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up