Ремонт за 100 тисяч: хто і як відновлює скульптури в сквері Шевченка

Ремонт за 100 тисяч: хто і як відновлює скульптури в сквері Шевченка
  • Скульптури Миколи Мазура прикрашають парки міста вже близько сорока років.
  • За цей час їх вигляд значно зіпсувався і всі вони потребують реставрації.
  • Із шести скульптур, що є у сквері Шевченка, нині взялись за дві.
  • Хто їх ремонтуватиме, коли й за скільки, читайте далі.

У сквері Шевченка завжди чути дитячий сміх, адже тут для малих ціле різноманіття гойдалок. Хоч деякі з каруселей вже застаріли, та популярністю серед малечі вони все одно користуються. У число поважних атракціонів входять і металеві скульптури Мазура. Прикрашають сквер Шевченка вони ще з 80-90-х років. Нині їх є шість. Усі вони цікавої форми, а кожна з них із кумедним зображенням тварини.

Скульптури збудував місцевий майстер - Микола Мазур. Свої шедеври він створив з металобрухту, який ретельно шукав на звалищі. Питання щодо реконструкції славнозвісних скульптур хмельничани підіймали вже не раз. Для цього містяни навіть писали петиції до влади. Втім на ремонт витворів, як правило, не знаходили коштів.

Відео дня

Однак цьогоріч за відновлення скульптур все ж взялися. У ролі підрядників виступило Хмельницьке вище професійне училище №11. Зараз робота кипить над скульптурою “Риби-кита”, а по завершенні відремонтують ще одну - “Бабку”.

Міському бюджету це обійдеться близько в 100 тисяч гривень, про це повідомив начальник управління ЖКГ Хмельницької міської ради Василь Новачок.

  • Роботи над скульптурою “Риби-кита” вже тривають близько місяця. Над нею працюють підрядники, а саме - вище професійне училище №11. Зараз вони вже приступили до грунтування. Відразу після цієї конструкції вони відреставрують іншу - “Бабку”. На ці дві скульптури з міського бюджету пішло в районі ста тисячі гривень - каже Василь Новачок.

Зараз у сквері Шевченка тривають роботи над “Рибою-китом”. На місці працює майстер виробничого навчання та його вихованці-студенти. Хлопці старанно закріплюють матеріал, який проходять у стінах навчального закладу, а саме відпрацьовують зварювальні роботи, працюють над зачисткою і фарбуванням. Майстер виробничого навчання Станіслав Вознюк каже, що вже за тиждень скульптура буде як нова. Однак зізнається, що працювати із нею важко.

  • Ця скульптура була в страшному вигляді. Ми клали по 8-9 шарів фарби. Зараз в нас йдуть зварювальні роботи й зачистка. Приблизно за тиждень вона вже буде готова, аби дощ не завадив. Паралельно із цим ми вже почали роботу над іншою скульптурою “Бабкою”. Таким чином студенти відпрацьовують теоретичний матеріал, а також набираються досвіду - каже майстер виробничого навчання Станіслав Вознюк.

Сквер імені Тараса Шевченка - не єдине місце в Хмельницькому, яке прикрашають скульптури Мазура. Вони є й у парку імені Михайла Чекмана. Там їх тринадцять. Більшість з них потребують ремонту. Та конкретної інформації щодо їх відновлення начальник управління ЖКГ Хмельницької міської ради Василь Новачок поки не надає.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Диана Маслюк

    Ааа чому на фарбу потрібно аж 100 тисяч?

    Sergey Bigun reply Диана Маслюк

    Диана Маслюк , Ви впевнені, що потрібна тільки фарба?
  • Анна Косинская

    Молодці, дуже похвально.Нові атракціони є всюди, а от такі витвори. Чудо
  • Сергій Толстіхін

    Дуже круто
  • Олександр Кухар

    Ліпше за ці кошти встановити новий атракціон для дітей

    Олександр Кухар reply Олександр Кухар

    Які сміхи такі кошти на фарбу! Нічого не нагадує

    Сергій Толстіхін reply Олександр Кухар

    Олександр Кухар не смішіть людей
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up