Рейтинг прозорості: Хмельницький не дотягнув до десятки кращих

Рейтинг прозорості: Хмельницький не дотягнув до десятки кращих
  • Хмельницький посів 14 місце у рейтингу прозорості.
  • Місто набрало лише 41 бал зі 100 можливих.
  • Знайти інформацію про житлову політику та комунальне майно на офіційних ресурсах міської ради важко.

Українське представництво глобального руху Transparency International спільно з Інститутом Політичної Освіти склало рейтинг прозорості українських міст. Населені пункти розглядали за 91 показником у 13 сферах. Це бюджетування,  землекористування, кадрова політика, закупівлі, наявність онлайн-послуг. Хмельницький посів у рейтингу 14 місце. Місто набрало 41 бал зі 100 можливих.

Альона Береза і Катерина Цибенко презентували хмельничанам рейтинг прозорості

Найпрозорішими сферами у Хмельницькому є інформування про роботу місцевих органів влади, доступ та участь і освіта. Ці сфери отримали близько 5 балів.

- Звичайно ж, 14 місце у рейтингу серед 100 - це позитивний результат. Однак не варто забувати, що навіть міста - лідери виявилися напівпрозорими, бо їхні результати не перевищують 60 балів зі 100. На офіційних ресурсах міськради важко знайти достатньо публічної інформації про житлову політику, комунальне майно та закупівлі, хоча ці сфери є надзвичайно важливими для мешканців міста, розповідає керівниця Жіночого антикорупційного руху Альона Береза.

Відео дня

Досить проблемною залишається сфера комунального майна. Як зазначають, для продажу та оренди майна не використовують аукціони, а також відсутні перелік об’єктів комунального майна. Низькі показники мають також сфери житлової політики і закупівель. Вони отримали лише по 0,5 балів. Інформацію про сферу житлової політики знайти важко. Функціонує лише карта ремонтів. Нема у відкритому доступі й інформації про всі актуальні закупівлі та їхні результати за останні 3 роки.

- Покращити сферу комунального майна допоможе запровадження системи ProZorro. Продажі, як це, наприклад, успішно робить Маріуполь. Система дозволяє швидко та максимально дорого реалізувати комунальне майно. Міста, які її запровадили, одразу ж суттєво підвищити свої бали у рейтингу прозорості, - пояснює керівниця проекту “Розбудова прозорості в містах України” Катерина Цибенко.

Підготувала Крістіна Христофорова

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up