Рибалка на Бандери: що думають про нову назву мешканці вулиці

Рибалка на Бандери: що думають про нову назву мешканці вулиці
У Хмельницькому перейменували 48 вулиць та провулків. Найбільше дискусій викликало те, що на мапі міста замість вулиці Маршала Рибалка з’явилась вулиця Степана Бандери.

19 лютого мер Олександр Симчишин дав добро та підписав розпорядження про перейменування вулиць та провулків міста, які підпали під закон про декомунізацію. Це, у свою чергу, викликало бурхливі дискусії серед мешканців. На нашому сайті найбільше обговорювалася пропозиція перейменувати вулицю Маршала Рибалка. Місцеві католики навіть подавали ідею назвати її на честь Іоанна Павла ІІ. Однак топонімічна комісія прийняла рішення перейменувати її на вулицю Степана Бандери. Журналісти «ВСІМ» поцікавились у мешканців вулиці, що вони думають про нову назву.

- Вчора були у лікарні, то там почули про зміну назв вулиць. Але це як у фільмі «Весілля в Малинівці», влада прийшла і все поміняла. Наша вулиця була Центральна, потім Маршала Рибалка, тепер вже Бандери. Якщо це фінансово нас обійде, то ми нічого проти не маємо, бо ми чули, що доведеться переробляти всі документи, домову книгу. Вдома з сім’єю вже це обсудили, що це має нам влетіти у копійку, - каже хмельничанка Галина Дацкова.

- Чула, що вулицю перейменували. Як на мене, то нормально. То ж не Стецька, - каже хмельничанка Яніна Криворучко. 

Відео дня

- Знаю, що наша вулиця тепер буде Степана Бандери. Негативно до цього ставлюсь, то прямо стрес для нас. Ми звикли до старої назви, вона нам подобалась. Цей закон про декомунізацію неправильний, не мають куди гроші подіти, це зайві витрати. Я би нічого не змінювала, бо то є наша історія, якою би вона не була, - каже хмельничанка Марія Лапінська.

- Знаю про перейменування, проти вулиці Бандери я не заперечую, але вони хоч би повідомляли якось. Я працюю таксистом, нам дають закази, а ми не знаємо, куди їхати, каже хмельничанин Олександр Круть.

- Не дуже я рада тому, що вулицю перейменують. Не подобається і те, що зватиметься на честь Бандери. Мене влаштовувала і колишня назва. Вони там не тим займаються, краще б робочі місці для людей створювали і забезпечували роботою, а не вулиці переназивали, - каже хмельничанка Валентина Кисіль.

На стіні дитячої музичної школи № 2, що за адресою Степана Бандери, 19 ще висить пам'ятна дошка маршалу Рибалку

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Анонім

    Бедная,бедная Украина... .Безмозговые у власти.
  • Анонім

    дебілізм повний.! навіщо? і чому не питають людей. а потім  приймають рішення. но такі за які більшість людей. а то не питають людей- а самі захотіли і роблять
  • Анонім

    Все віроно - гнати ті комуняцькі залишки. Залишити школи та лікарні які побудовані за 24 роки, а побудовані за совЄтів зруйнувати, стадіони зрівняти з землею. За 24 роки незалежності в Хмельницькій області побудовано біля 20км доріг (як би та будували комуняки, то до Камянця щеб не доїхали), так ось хоч з дорогами справились - маже всі у зруйнованому стані, та міську лазню комуняцьку зруйнували. Хрен з ним Рибалко, вул. Васютіна, а Попова (не того що радіо винайшов, а того, що сім солдат спас при аварії на "Точке", чому? Ебанута країна та влада. Прийдуть Червоні 37 здаватиметься відпусткою.
  • Анонім

    Звичайно ж, для бабці ну просто "дуже великий стрес"- зміна назви вулиці! смішно! чи то їй не однаково, на яку вулицю будуть пенсію приносити? Опитування(рівно як і вибори) треба проводити серед молодих, яким в цій країні жити і які платять податки в казну! Їм вирішувати, чи міняти назви, чи ні і на які!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up