Рідкісна хвороба в 10-річної Ані з Хмельницького: як допомогти дитині

Рідкісна хвороба в 10-річної Ані з Хмельницького: як допомогти дитині
  • За плечима Ані П’яніщук вже п’ять складних операцій. 
  • 10-річна дівчинка має прогресуюче захворювання - синдром Расмуссена.
  • На дитину чекають нові випробування. Сім’я просить допомоги.

Дитинство хмельничанки Ані проходить зовсім не так, як у багатьох її однолітків. Реанімація, п’ять складних операцій, шунтування…У свої 10 років дівчинка пережила випробування, які не під силу і дорослим. 

Синдром Расмуссена - саме з таким діагнозом живе дитина. Це прогресуюче захворювання. За словами мами, останнім часом в Ані погіршився стан здоров’я. Сім’я змушена вкотре звертатись по допомогу. 

Який стан дівчинки?

За словами рідних, до 2019 Аня росла веселою й життєрадісною дитиною, поки не потрапила в реанімацію. А далі були лікарні й постійні обстеження, в тому числі й за кордоном. Історію дівчинки ми вже розповідали на нашому сайті. Прочитати її можна за посиланням. 

Відео дня

Аня П’яніщук перенесла вже п’ять операцій, серед них видалення пухлини з підшлункової і надскладну на головному мозку - гемісферектомію. Минулого року дівчинці зробили чергову операцію-шунтування.  За словами матері, дівчинка зараз на препаратах. У неї почались проблеми з тиском. 

  • Почали здавати у Хмельницькому аналізи і вони вказують на якусь патологію. Нам поки ніхто нічого не може сказати. Зараз стан Ані залежить від її тиску. При різкому стрибку тиску в неї йде зміна поведінки, емоцій. Також це може супроводжуватись головним болем, кровотечею з носа, нудотою. Моментами пропадає зір і пам’ять, але протинабрякова терапія допомагає повернути її до нормального стану, - пояснює мама Альона Лучканін.  

“Чекати страшно”

За словами матері, багато лікарів, в тому числі й німецьких, відмовились допомогти Ані. “Розводять руками”, - додає хмельничанка. Зараз дівчинкою займається кардіолог. Та наразі їй потрібне термінове обстеження й подальше лікування. 

  • Виходить, що в нас замкнуте коло, лікарі розводять руками. Ми починаємо від дверей до дверей шукати лікаря, який візьметься за нас і допоможе. Ситуація дійсно складна. Кожен високий скачок тиску може дати мікроінсульти. Чекати страшно, - каже мама Ані. 
Фото надане Альоною Лучканін

Наразі сім’я намагається знайти клініку за кордоном. Потрібні кошти на подальші консультації і обстеження, а також на лікування. Хмельничан просять про допомогу. 

Як допомогти?

Картки мами:

  • 5169 3600 0623 1124 (Лучканін Альона)
  • 5375 4112 0437 8777

Читайте також:

12 років боротьби: хмельничанка просить допомогти поставити на ноги доньку Лізу з ДЦП

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (601)
  • Галя Дах

    Господи допоможи+++++++++++++++++
  • Жанна Сидорчук

    Господи зціли цю дівчинку!!!
  • Yaroslava Banshchykova

    +++++++++
  • Оксана Романик

    Господи спаси і оздорови цю дитину.

keyboard_arrow_up