Різдво 7 січня: що можна і не можна робити у свято

Різдво 7 січня: що можна і не можна робити у свято
  • Різдво – це одне з найважливіших свят у році, як у народному, так і в релігійному календарі.
  • Кожен знає, що щороку воно відзначається 7 січня.
  • Що можна і не можна робити у Різдво?

Різдво – одне з найбільш очікуваних свят. Існує повір’я, що коли у це свято ти зробиш 7 добрих справ, то зможеш просити у янголів усе, що захочеш, і твоє бажання неодмінно здійсниться. Але, крім приємних традицій, існують і суворі заборони. Отож, що можна і не можна робити на Різдво.

Що можна робити у Різдво

7 січня найкраще ходити в гості і приймати гостей. Важливо, що треба спілкуватися на Різдво краще тільки з тими людьми, які можуть принести вам щастя — щасливі сім'ї, або ті сім'ї, у яких очікується поповнення, або вже народився новий член родини. Як правило, в Різдво підносять їстівні подарунки. Обов'язково несуть кутю, цукерки, варення і соління. Можна подарувати іграшку, якщо це дитина, або який-небудь зимовий аксесуар.

На Різдво прийнято запалювати більше свічок, вогнів, камін — якщо є. Свічки залучають у ваш дім тепло і багатство. Якщо є у Вас домашні тварини, на Різдво треба їх рясно нагодувати — тоді й весь рік буде ситним і вдалим у фінансовому плані. Одну, особливу свічку потрібно обов'язково запалити за покійних родичів — тоді вони допоможуть Вам залучити в наступному році удачу та достаток.

Відео дня

Різдво – прекрасний час для покупок, великих і маленьких. Купити щось хороше на Різдво – відмінна прикмета і знак того, що покупка прослужить вам вірою і правдою.

Що не можна робити у Різдво

У Різдво не можна займатися прибиранням і всякими хазяйськими справами. Цей день створений для спокою і радості. Все сміття, зібране 14 Січня, слід винести на вулицю і розвіяти за вітром або спалити. Згідно з прикметами, після цього ніякі злі духи не будуть турбувати Вас протягом цілого року.

У святий день не можна лаятися. Хто лається, той забирає у своїх предків надію на порятунок.

Не рекомендується на Різдво й гадати — для того, щоб запитати у вищих сил, що Вас чекає в майбутньому, буде ще багато часу: краще всього робити це так звані Святки — від 8 січня і до Хрещення, недарма ворожіння цього часу так і називаються — святочні.

На Різдво не можна пити воду, тому приберіть зі столу всю мінералку. Є кава, чай та інші відмінні напої. Чесно кажучи, прикмета ця трохи дивна, але вже краще не пити води, ніж весь рік мучитися незрозуміло від чого.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Pan Włodek

    Чорт, а я зранку вже водички випив! Шо ж ви раніше не попередили?? Гріх-то який, як відмолити тепер??
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up