Різдвяний піст в Україні традиційно розпочнеться 28 листопада. Триватиме він 40 днів. Чому саме 40? Це число має сакральне значення для вірян, оскільки з ним пов'язані важливі події Християнства.
Також його ще часто називають "Пилиповим постом", оскільки починається він після 27 листопада — дня пам'яті святого апостола Пилипа.
Протягом посту віряни очищаються від гріхів молитвою і дотримуються певного раціону їжі. У цей період не можна вживати м’ясо, молочні продукти, яйця. Крім того, у понеділок, середу й п’ятницю посту не можна вживати рибу, вино та олію.
Але пам'ятайте, що постити можна не всім. Дотримуватися суворого посту не варто хворим людям, тим, хто нещодавно переніс операцію, маленьким дітям, вагітним та матерям, які годують дітей. Тай здоровим людям до посту слід підходити з обережністю.
Так, наприклад, білкову їжу з раціону треба виключати поступово, оскільки при різкій зміні харчування шлунок може не впоратися. А ще під час посту бажано вживати різні види продуктів: овочі та фрукти, також до раціону слід добавити горіхи та бобові.
Читайте також: Різдво в Україні можуть перенести: у ПЦУ назвали умову
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.