Різдвяний піст 2020: коли починається та які його особливості

Різдвяний піст 2020: коли починається та які його особливості
  • Цей піст передує великому християнському святу – Різдву Христовому. 
  • Різдвяний піст триває 40 днів. Для вірян це дуже особливий період.
  • Друзі, а ви зазвичай дотримуєтесь посту?
 

Різдвяний піст триває рівно 40 днів і тому іменується в церковному статуті Чотиридесятницею. Розпочинається він традиційно 28 листопада, а завершується  піст у переддень Різдва вже наступного року. Тобто останнім днем нинішнього посту буде 6 січня 2021 року.

Різдвяний піст встановлений, щоб до дня Різдва Христового віряни очистили себе покаянням, молитвою і постом, аби з чистим серцем, душею й тілом могли благоговійно зустріти Сина Божого, що з'явився у світ, пише УНІАН.

Період для очищення душі і тіла

Відео дня

Протягом посту віряни очищаються від гріхів молитвою і дотримуються певного раціону їжі. У цей період не можна вживати м’ясо, молочні продукти, яйця. Крім того, у понеділок, середу й п’ятницю посту не можна вживати рибу, вино та олію.

Пам'ятайте, що постити можна не всім

Дотримуватися суворого посту не варто хворим людям, тим, хто нещодавно переніс операцію, маленьким дітям, вагітним та матерям, які годують дітей.

А ось здоровим людям до посту слід підходити з обережністю. Так, наприклад, білкову їжу з раціону треба виключати поступово, оскільки при різкій зміні харчування шлунок може не впоратися. А ще під час посту бажано вживати різні види продуктів: овочі та фрукти,  також до раціону слід добавити горіхи та бобові.  

Опитування

Чи будете ви дотримуватися посту?

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up