Роботі завадила масова ракетна атака росіян: знеструмлення півночі Хмельниччини знову перенесли

Роботі завадила масова ракетна атака росіян: знеструмлення півночі Хмельниччини знову перенесли
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Чи виконуватимуть таки енергетики заплановані роботи?  
  • «Укренерго» оголосило надзвичайну ситуацію. Що це означає?

Як кажуть, Бог любить трійцю. Через масовану ракетну атаку та спрацювання сигналу «Повітряна тривога» енергетики були змушені зупинити виконання відновлювальних робіт на високовольтному обладнанні, що живить північні громади Хмельниччини.

Їх виконання знову перенесли. Втретє.

Про день і час їх проведення, а відповідно - тимчасове знеструмлення північної частини краю обіцяють повідомити додатково.

Відео дня

«У результаті сьогоднішньої атаки, ситуація в об’єднаній енергосистемі України дійсно складна та нестабільна», - акцентують в «Хмельницькобленерго».

Наразі дозволені величини навантаження на область не змінилися, але, хто знає, що буде далі.

Нагадаємо, «Укренерго» оголосило надзвичайну ситуацію. Це означає ,що через пошкодження підстанцій та генеруючих потужностей немає технічної можливості забезпечити світлом більше 50% споживачів країни, включно з критичною інфраструктурою).

Нагадаємо, повітряна тривога 16 грудня на Хмельниччині, зокрема, тривала від 08.33 до 12.17.

«Сьогоднішній день і вихідні будуть напруженими для всієї енергетичної системи країни, - попередив у соцмережах міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. - Тримаймо стрій!»

«Ворог б'є по критичній інфраструктурі України. Маємо бути готові, що після обстрілів будуть вводитися обмеження з використання електроенергії, - зауважив очільник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій. - Ми вистоїмо!»

за попередньою інформацією, сьогодні вранці з районів Каспійського та Чорного моря ворог випустив по об’єктам критичної інфраструктури України 76 ракет. З них 72 крилатих (Х-101, «Калібр», Х-22) та 4 керованих авіаційних ракети (Х-59/Х-31П). 

Знищено 60 ворожих ракет.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up