Через відключення плату за електроенергію рахуватимуть по-новому: деталі

Через відключення плату за електроенергію рахуватимуть по-новому: деталі
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Читайте, що зміниться, та як формуватиметься сума в платіжці. якими будуть платіжки.

В Україні через відключення електроенергії Нацкомісія з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) змінила правила розрахунку сум у платіжках.

«У зв'язку з аварійними та стабілізаційними відключеннями об'єктивно виникають ситуації, коли технічно неможливо передати показники лічильників, при цьому обсяги середньодобового споживання очікувано зменшуються», — сказано в ухваленій постанові.

У випадках, якщо українці не передали вчасно показників лічильників, нарахування відбуватимуться не за нормативами споживання, а з огляду на понижувальний коефіцієнт.

Відео дня

Як роз'яснили у НКРЕКП, понижувальний коефіцієнт має враховувати період, коли споживач не отримував електроенергію. І чим довше не було струму, тим вищим буде коефіцієнт і тим меншою буде сума в платіжці. Але це стосується лише тих українців, які не змогли вчасно передати свідчення лічильників. Інші платитимуть згідно з показаннями лічильника.

Обленерго також повинні повідомляти НКРЕКП до 25-го календарного дня місяця, наступного за розрахунковим місяцем, про величину застосованого понижувального коефіцієнта зміни споживання електроенергії при розрахунку обсягів надходження в електричні мережі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (57)
  • Людмила Сирецкая

    Як взнати свою чергу мікрорайон Ружична, ні в одних графіках немає моєї вулиці
  • Анна Мищенко

    Треба пристосовуватись. Не буває світла, це тимчасові труднощі. Люди на півдні все втратили, їх грабували, били, вони втратили житло. Подумайте, поспівчувайте, якщо можете допоможіть цим людям.

    Крім того ремонт систем подающих світло це на висоті по  стовбах лазять ремонтники. Я вважаю що треба  купити свічки, фонарики пристосуватись і перетерпіти ці тяжкі времена.
  • Pavel Kondrashov

    Такое враження, що ми обслуговуємо енергетиків, а не вони нас. Забезпечуємо ім зарплату та чуємо від них одні вимоги.
  • Олександр Ковальчук

    А ну да треба самому підкручувати лічильник щоб було що щитати

keyboard_arrow_up