Салюти у Хмельницькому: де продають і як не зіпсувати ними свято

Салюти у Хмельницькому: де продають і як не зіпсувати ними свято
  • Для багатьох обов’язковим атрибутом новорічних святкувань є піротехніка.
  • У нашому місті легально салюти і петарди продають лише два магазини.
  • Про місця продажу піротехніки і правила її безпечного використання дізналися vsim.ua.

Свято наближається. І чим ближче до Нового року, тим частіше за вікнами звучать вистріли петард і розлітаються у небі різнобарвні салюти. Для багатьох усе це є одним з головних атрибутів свята.

Дві точки продажу і салюти до 9 тисяч

У Хмельницькому придбати легальну піротехніку можна у двох магазинах. Про це інформують в управлінні торгівлі міської ради. Ліцензовану продукцію можна придбати в «Салюті» на Проскурівського підпілля і «Салюті-2» на Грушевського.

Найбільше прилавків в магазинах займають салюти. Їх ціна від 85 до 9000 гривень.

За словами продавця магазину на Грушевського, чи не найпопулярнішим товаром є салюти. Перед святами їх купують часто. Ціни на таку продукцію коливаються від 85 гривень за найпростіші до 9000 тисяч за більш складні. Каже, що усе залежить від того, скільки і яких вистрілів буде, якого кольору й інших факторів.

Відео дня

З рук не продають?

Хмельницькі рятувальники, поліцейські і чиновники з управління торгівлі провели рейд по місту і шукали несанкціоновані точки продажу піротехнікою. За інформаціє патрульної і ДСНС, таких у Хмельницькому не виявили.

В патрульній поліції і ДСНС кажуть, що на "толкучці" піротехніка не продається.

Попри це рятувальники закликають хмельничан не купувати піротехніку з рук. Кажуть, що вона не пройшла відповідної перевірки і може спрацювати неправильно. Такі салют чи петарда можуть не просто зіпсувати свято, а й завдати шкоди здоров’ю.

Поради, які врятують свято

Щоб уникнути неприємностей, рятувальники рекомендують при використанні піротехніки завжди вивчати інструкцію і чітко її дотримуватися. І робити це слід не лише з салютами, а й з більш простими хлопавками чи бенгальськими вогнями. Ось декілька простих правил від Держслужби з надзвичайних ситуацій, які можуть врятувати ваше свято і не добавлять роботи рятувальникам:

Порушення правилд використання навіть простої хлопушки може призвести до трагічних наслідків.
  • Хлопавки. Це одна із улюблених і безпечних новорічних забав. Проте, варто пам`ятати, що не можна направляти хлопавку в обличчя або освітлювальні прилади, застосовувати її поблизу полум`я свічок або розпечених спіралей. Дітям можна підривати хлопавки тільки в присутності дорослих.
  • Петарди. Основні правила безпеки при їхньому використанні: забороняється їхнє носіння в кишенях і без упакування, не можна розбирати їх, затримувати в руках після підпалу, необхідно відкидати їх від себе на відстань 5-6 метрів. Піротехнічний виріб, безпосередньо ручного запуску, повинен мати сповільнювач, що забезпечує безпеку запуску і час, за який необхідно встигнути залишити небезпечну зону.
  • Бенгальські вогні рекомендується використовувати тільки у великих вентильованих приміщеннях або на вулиці. При використанні цих і багатьох інших феєрверків необхідно пам`ятати, що неправильне поводження з ними може спричинити пожежу або завдати шкоди здоров`ю. Пам`ятаючи про ці правила, ви зможете уникнути неприємностей під час святкових днів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up