Сапери з Хмельниччини розміновують звільнені міста й села Харківщини

Сапери з Хмельниччини розміновують звільнені міста й села Харківщини
Світлини зі сторінки ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Читайте про особливість небезпечної роботи, види мін, які можна зустріти на деокупованих територіях і чи зможете одну з них угледіти на картинці.

Сапери з Хмельниччини продовжують розмінування звільнених українських міст і сіл. Два розрахунки працюють на деокупованій Харкіщині. Їхня мета єдина: очистити українську землю від підступних російських мін.

«Харківщина, після загарбників, дуже щільно замінована. Вони тут були достатньо, щоб не залишити на цій землі жодного безпечного для життя місця, - коментує роботу на місці один зі саперів. – Надзвичайно велика кількість протитанкових мін та «пелюсток». Після української Перемоги нам доведеться багато років розміновувати українську землю від вибухівок, навмисно залишених російськими загарбниками».

Відео дня

Спільно зі саперами на Харківщину рушила й спецтехніка. Зокрема -   оперативно-піротехнічні машини «Volkswagen Т5». Їх використовують для перевезення особового складу та спецмайна з обладнанням для проведення робіт з розмінування. Україні ці авто надала дружня Польща.

«Це неоціненна підтримка, матеріально-технічна страховка, якої потребували українці – і ми її отримали, - акцентують надзвичайники. - Допомога. Сприяння. Дружнє плече - таку протекцію у протистоянні російському ворогу від польської сторони ми відчули вже з першого дня повномасштабного вторгнення. І вдячні друзям та колегам у близькій нам за духом країні!»

Країна з найбільш замінованою територію в світі

Унаслідок повномасштабного вторгнення росіян Україна стала найбільш замінованою територією світу. За рівнем замінованості вона навіть випередила  Афганістан і Сирію.

Про це сповістили в «Слово і Діло» з посиланням на дані Нацполіції та Mines Advisory Group.

Види мін, які можна зустріти на деокупованих територіях

Мінна небезпека на деокупованих територіях може підстерігати на кожному кроці.

Знайдіть замасковану міну

На територіях, де велись бойові дії, рятувальники знаходять вибухові пристрої, які ворог добре маскує.

Перевірте себе. Придивіться до картинки й напишіть, будь ласка, у коментарях, скільки вибухонебезпечних предметів ви побачили. Пам’ятайте: від  вашої уважності й обережності може залежати ваше життя.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up