Ще один храм на Летичівщині перейшов до ПЦУ: деталі

Ще один храм на Летичівщині перейшов до ПЦУ: деталі
Тут і далі фото зі сторінки Летичіської селищної ради
  • Перевести церкву із УПЦ до Православної Церкви України вирішила сільська громада. 

  • “За” проголосували 53 жителі. 

У Летичівській громаді триває процес переходу релігійних громад і передача храмів УПЦ до помісної Православної церкви України. Так, 26 квітня жителі ще одного села прийняли на зборах таке історично важливе рішення. Подробиці розповіли у Летичівській селищній раді. 

У селі Рожни Кудинського старостату відбулися збори релігійної громади. Присутні виступили за передачу храму Покрови Пресвятої Богородиці із УПЦ до помісної Православної Церкви України. Усі з 53 учасників зборів одностайно та одноголосно проголосували за те, щоб сільський храм відтепер належав до ПЦУ.

Відео дня

 — Керовані патріотичним прагненням і національною самосвідомістю мати сільського духовного оберега, відвідувати свою рідну церкву, брати участь у богослужіннях українською мовою, жителі Рожнів вирішили зробити рішучий крок і прийняли важливе рішення, — йдеться в повідомленні. 

Також на зборах обрали голову зборів, секретаря, визначили склад ревізійної та лічильної комісій.

Додамо, що храм Покрови Пресвятої Богородиці в селі Рожни побудували у 2014 році за кошти й за участю пайовиків колишнього сільськогосподарського підприємства «Нива», жителів та уродженців цього села. Вони й облаштували церкву та подарували чимало атрибутів для релігійних богослужінь.

Нагадаємо, нині Хмельницька область в країні являється лідером за кількістю переходів з УПЦ (мп) до ПЦУ. На сайті RISU вказано, що за їхніми даними після 1 січня 2023 року до ПЦУ перейшов 21 храм в Хмельницькій області:

Також регіон є другою областю в Україні за кількістю церков УПЦ (мп). Дивіться карту переходів на сайті Духовного Фронту України.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (512)
  • Natali Myronuk

    Вітаємо з правильним вибором
  • Андрій Леошек

    Не перейшов а його перевели та захопили.
  • Андрій Леошек

    Рейдери
  • Марія Плиска

    Молодці!Вітаємо!

keyboard_arrow_up