Ще одна громада у Шепетівському районі приєдналися до ПЦУ

Ще одна громада у Шепетівському районі приєдналися до ПЦУ
Тут і далі фото із ФБ-сторінки благочинного Василя Павлюка
  • Прихожани проголосували за перехід ще в квітні. 

  • Але до цього часу тривало оформлення документів. 

Під час повномасштабного вторгнення рф в Україні активізувався перехід релігійних громад із УПЦ до ПЦУ. Лише на території Хмельниччини із 24 лютого 2022 року до 8 вересня 2023 року обласна військова адміністрація зареєструвала статути 257 релігійних громад УПЦ в новій редакції. 

Нещодавно парафіяни села Пліщин у Шепетівському районі офіційно перейшли до Православної церкви України. Про це повідомив благочинний Шепетівського округу Хмельницької єпархії ПЦУ отець Василь Павлюк. 

Він зазначив, що віряни села висловили бажання покинути УПЦ ще в квітні цього року. Однак, до цього часу тривало виготовлення документів. 

Відео дня

— Історична подія у селі Пліщин. Жителі громади остаточно позбулися московського патріархату. Парафіяни виготовили документи про зміну підлеглості, приєднавшись до Православної Церкви України. Вперше громада разом із духовенством Шепетівського благочиння помолились у храмі  рідною українською мовою, — написав Василь Павлюк. 

Нагадаємо, ми розповідали, що на росії випустили «Патріарший календар» на 2024 рік. Це офіційне видання рпц. У ньому згадуються усі єпископи УПЦ і описані вони, як архієреї московського патріархату. Серед них є четверо священнослужителів із Хмельницької області:

Більше про це дізнавайтесь з окремого матеріалу. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • МузичнаХунта

    люди потихеньку, оцінюючи ситуацію і аналізуючи "роботу" упц мп, усвідомлюють, що попи мп-кацапські запроданці.
  • ArtL

    Ще один храм віджала липківська секта 🤬🤬🤬

    ЧитачЧитачів reply ArtL

    Нечисть бісова - найух на болота.
  • Asm Metaksher

    +

keyboard_arrow_up