Ще одна церква перейшла до ПЦУ і знову без священика

Ще одна церква перейшла до ПЦУ і знову без священика
Тут і далі фото зі сторінки Теофіпольської селищної ради
  • Храм у селі Гальчинці Теофіпольської громади змінив своє підпорядкування. 

  • Віряни підтримали перехід майже одноголосно, а от місцевий отець на збори навіть не прийшов. 

У суботу, 20 травня, у селі Гальчинці Теофіпольської громади відбулися збори парафіян. Вони відвідують церкву Святої Параскеви. На зібранні прихожани вирішили змінити канонічну підлеглість храму та вийти із підпорядкування Української Православної Церкви. Про це повідомляє Теофіпольська селищна рада. 

— Керуючись патріотичним прагненням і національною самосвідомістю та бажанням мати у селі, перш за все, український духовний оберіг та чути молитви рідною мовою, жителі зробили рішучий крок та прийняли важливе рішення, — йдеться в повідомленні. 

Майже одноголосно селяни підтримали перехід храму до ПЦУ. Отець Миколай, який був священиком у селі, на запрошення жителів не відреагував та на збори не прийшов.

Відео дня

— З кожним днем представники УПЦ все більше себе дискредитують. Вони повторюють мантри російської пропаганди про те, що лише упц є єдиною канонічною (легітимною) православною церквою на українських землях і правонаступницею Київської митрополії часів хрещення Русі. Хоча насправді світова Православна церква (Вселенський патріархат – найвищий канонічний орган світового православ'я) визнає лише ПЦУ єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії, яка веде свій лік від 988 року, про що свідчить наданий у 2019 році Томос про автокефалію. Тож ми не могли проголосувати інакше, адже тоді виходить, що українська православна церква - це філіал російської православної церкви, яка є організацією, що просуває ідеї "русского міра" в Україні та толерує російські злочини проти нашої держави. Жаль, що ми це не усвідомили, ще у 2014 році, але краще пізно, ніж ніколи, — прокоментували свій вибір парафіяни.

Подібна ситуація нещодавно була й на Ізяславщині. Прихожани Свято-Покровського храму села Мокрець Ізяславської громади зібрались аби підтримати перехід до ПЦУ. Рішення прийняли одноголосно. Не підтримав громаду лише священик. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (914)
  • Виктор Андрийчук

    А ти Андрюша?
    І як ти зрозумів,яким чином,ти відчув що можеш комусь давать поради і па путь праведний налаштовувать..? Успокойся Андрюша,приготуй вечерю і обніми дружину

    Andrii Korothuk reply Виктор Андрийчук

    Виктор Андрийчук та на рахунок мене можеш казати що я такий сякий,не правий в тому чи іншому,але виносити сімейне це низько,знаєш Бог веде кожну людину своїм шляхом,і люди Божі відрізнялися від обичних обивателем,якраз тим що Господь вів їх через прискорбний шлях,і хворобами,і безробіттям,і тим що їх більшість людей ненавиділи і презирали,і мало хто з них були заможніми,вченими,благоустроєними,що їх всі поважали,ні , навпаки Божі люди в більшості для обичних людей були ненормальними,бо чим ближче Бог до людини,тим більше людина віддаляється від цього світу,не тому що не любить людей чи світ,а тому що не витримує цього негативу,обману,скверни який твориться у світі,приклад монахи вони як по твоєму нічого наче не роблять у житті для суспільства,але за те що вони посвятили себе Богу,і вийшли з цього грішного світу,і в монастирях тільки трудяться і моляться,то Господь і ще втримує цей світ за їхні молитви,алеж богоборці і монахам не дають спокою,бо лукавий не переносить молитв і праведного життя,його  піща гординя ось я кращий ось я розумніший,а людей смиренних він боїться як вогню,і через те і воює з канонічною вірою якій більше тисячі років в Україні,тож я готовий що мене будуть і обзивати і можуть фашисти українські і вбити я до цього готовий і це тільки пришвидшить мою зустріч з тим кого я давно чекаю побачити з Господом Іісусом Христом,є одна віра одне хрещення один Бог,а ці нові секти,сьогодні одна завтра інша їх вже сотні,а православна віра ,віра святих одна і ніхто її не знищить,Я созіжду церковь і врата ада нє одолєют єйо.А українське все звичайно має велике значення,тільки це не відноситься до церкви,церква орган небесний а не політичний,звичайно якщо безбожний Кирил благословив росіян на війну проти нашої України,то хто з ним буде мати щось спільне,ніхто ж не думав що він такий,безбожник і нечестивець.А те що пропагує влада і цим розколює народ в державі що ми російська церква то це обман,просто хочуть знищити канонічне православ'я і окатоличить Україну,а з годом і прийняти антихристиянську віру(одна віра на весь світ)де не буде ніяких канонів,ніяких запретів,як і зараз у католиків,гомосексуаліст священник це норма,а то буде ще похлєщє,ну добре я знаю ти не бачиш різниці між УПЦ і ПЦУ там церква і там,наче одне і теж, тільки там на російській мові моляться але це не російська а старослов'янська а там на українській мові,та різниця колосальна,як вогонь настоящий і намальований,так і тут,у лісі при 40 градусів морозу чи нагрієшся біля намальованого вогню мабуть ні загинеш більшість всього,так і тут.

    Виктор Андрийчук reply Виктор Андрийчук

    Andrii Korothuk я на особистості не переходив,так? Якщо тебе зацепило ,значить я попав. Але я ж не нарочшно. Ти ж пишеш в публічну площину,на публічній платформі,про досить гостру і тонку соціальну проблему. З явним делікатним агресизмом,на мій погляд! Я просто не витримав,і відписав.
    А що ти думаєш,коли ти висловлюєш свою думку,то будь готовий до того що з тобою не согласні ! Таке життя! Тут ти повинен сам..

    Andrii Korothuk reply Виктор Андрийчук

    Виктор Андрийчук не будемо сваритись, спорити, ти мені когось нагадуєш , негоже виносити сор із ізби, ну не гоже це, це ти мені в очі можеш сказати свою думку про мене, ну на люди не годиться, характер в тебе однієї мені дуже знайомої людини, добре всих благ, прийде час все виясниться хто прав а хто ні.

    Виктор Андрийчук reply Виктор Андрийчук

    Andrii Korothuk я знаю тебе,знаю твою історію,то ж про фронт,чи в душу лізти не буду точно.
    То ти вже знаєш все про істину??? Ти став філософом поки твоя жінка працює? І жаліє тебе.
    Що ти в цьому житті зробив,мінімум!!,хоч для когось щоб комусь давать поради, зауваження..не кажу вже про духовну частину соціального життя,що???

    Andrii Korothuk reply Виктор Андрийчук

    Виктор Андрийчук ну так,думаю ти знаєш про що я,а якщо ні ,то я скажу тобі,богоборці це ті хто бориться з істиною.

    Виктор Андрийчук reply Виктор Андрийчук

    Я звичайне побутове питання задав..

    Виктор Андрийчук reply Виктор Андрийчук

    Це про шо ти?

    Виктор Андрийчук reply Виктор Андрийчук

    Andrii Korothuk богоборці?

    Andrii Korothuk reply Виктор Андрийчук

    Виктор Андрийчук та є чим,а чому інтересуєшся,щас скажеш як інші богоборці кажуть чому не на фронті,а окрім мене всі там.

    Виктор Андрийчук reply Виктор Андрийчук

    Andrii Korothuk ти чим займаєшся днями?

    Andrii Korothuk reply Виктор Андрийчук

    Виктор Андрийчук не обов'язково, людина свобідна, і має свою думку, і може висловлюватись на рахунок тої чи іншої ситуації, і не потрібно закінчувати семінарії, для того щоб висловлювати свою думку.

    Виктор Андрийчук reply Виктор Андрийчук

    Andrii Korothuk  то вступи в духовну семінарію,як мінімум. Якщо хочеш вести борьбу із злими безбожниками,то це хоч буде на рівні!

    Andrii Korothuk reply Виктор Андрийчук

    Виктор Андрийчук це само собою, але те що я раджу хіба погане, раджу взяти хрест свій і йти за Господом тісним шляхом, щож тут поганого?
  • Галина Рак

    Він поїде правити в росію.Тут таким не місце.
  • Фёдор Кузьмич

    Ви ідіть за Господом, не бігайте за батюшками, шукайте як написано в єванглії, всім серцем
  • Andrii Korothuk

    Кожен вибирає сам собі шлях,хто через труднощі у царство небесне а хто через зради і через те щоб бути угодними людям а не Богу у вічний вогонь.

keyboard_arrow_up