Ще три парафії на Хмельниччині покинули московський патріархат

Ще три парафії на Хмельниччині покинули московський патріархат
Ілюстративне фото
  • Церкви УПЦ продовжують масово виходить зі складу московського патріархату. 

  • До помісної церкви приєдналось ще 3 громади на Шепетівщині.

Шепетівське благочиння Православної Церкви України поповнюється громадами, що вийшли з-під правління московського патріархату. 

За минулих кілька днів ще 3 сільські парафії перейшли до Православної церкви України. Про це повідомив сайт міста Шепетівка. 

Як йдеться у повідомленні, 14 квітня у Судилкові на Шепетівщині провели збори про перехід парафії до ПЦУ. Більшість присутніх проголосували за пропозицію.

Відео дня

У селі Рилівка і Червоний Цвіт, без настоятелів, перейшли до складу ПЦУ. За дане рішення одноголосно проголосували усі члени обох релігійних громад.

Приклад Шепетівщини став черговим проявом настроїв населення щодо УПЦ МП, й стало продовженням повернення церков України до соборної національної церкви.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (111)
  • Valentina Kudrenetskaya

    Коля Логош не тільки в час війни. Моя мама була РКатоликом /вона вже померла/ коли хрестили її правнука  мама мала право у МЦеркві стояти біля дверей і ще були заборони. Це було 12ть років тому, зато коли святили зати на Різдво, хату мами не минали.
  • Микола Ралінський

    Кам‘янець мовчить,тому що місцева влада в цьому питані ялова!!Свободівці ,ви  проти москові на словах ,чи насправді!Можливо не брехня,що під свободою криються колишні комуняки,наприклад-колишній секретар комітету комсомолу   пту6!Москальська церква в такі ситуаціі і далі буде існувати  !
  • Саша Зором

    У Бога нема ні московської ні української,є лише одна свята соборна апостольська церква яку заснував Господь від якої багато з нас відмовиться,коженний робить свій вибір

    Коля Логош reply Саша Зором

    Саша Зором Так дограються,що люди взагалі перестануть ходити до церкви,вже чула такі настрої,сумніви кажуть що краще дома ніж дивитись на такий бардак.Іде війна,а вони церкви ділять.Прости Господи нас грішних,бо не знаєм що творимо.
  • Валентина Михайловська

    Що чекають у Кам'янці Подільському?

keyboard_arrow_up