Що думають хмельничани про екран на історичній будівлі «Планети»

Що думають хмельничани про екран на історичній будівлі «Планети»
  • На об’єкт культурної спадщини начепили екран, на якому «крутять» рекламу.
  • В управлінні культури самі ж дали дозвіл.
  • Що думають про це хмельничани, запитували журналісти vsim.ua.

 

Лише сім років будівля кінотеатру «Планета» має статус об’єкта культурної спадщини. Цього літа на фасад повісили величезний екран, де щодня показують рекламні ролики. Дозвіл на трансляцію орендареві дали в управлінні культури. Думки хмельничан розділились. Хтось обурюється, бо монітор псує вигляд історичного будинку. Інші ж нічого поганого у цьому не бачать. Мовляв, ще один екран у центрі міста точно не “зробить погоди”.

Дали добро не одразу
Будівля кінотеатру “Планета належить до комунальної власності Хмельницької обласної ради. Заклад заробляє сам на себе, тому більшість приміщень здаються в оренду. Половина суми від цього йде на утримання самого кінотеатру, інша - до бюджету області. Один з підприємців, що орендує частину приміщення, звернувся з пропозицією розмістити на фасаді екран. Це ТОВ “Атлант Буд Трейд”. В управлінні культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької ОДА не відмовили.

Відео дня

- Першу пропозицію, яку нам запропонували, консультативна рада відхилила. Були спірні думки, де розмістити екран, як саме і якого розміру. Прийняли рішення дати дозвіл. Є договір з власниками екрану, які орендують приміщення, - говорить заступник начальника управління Валентина Граділь. За її словами, консультативна рада винесла умову. Дати добро, якщо на екрані буде транслюватись інформація про культурні пам’ятки Хмельниччини. 

Скільки за трансляцію
Культурних пам’яток поки не показують, натомість на повну транслюють рекламу і трейлери до фільмів, які показують в кінотеатрі. Зателефонували за номером, який знайшли у соцмережі. Чоловічий голос повідомив, що це комерційний відділ “Планети” і розповів про розцінки. Каже, замовити можна як як трансляцію,  так і виготовлення рекламних роликів. Коштувати це буде орієнтовно від однієї до шести тисяч гривень у сезон, тобто зараз. Після літа вартість стає дорожчою вдвічі. Все залежить від тривалості і періодичності. На наше запитання, чи є обмеження кажуть - рекламувати можна все. 
З керівництвом кінотеатру поспілкуватись так і не вдалося. Ми вирішили запитати думку хмельничан. Поцікавились, що вони думають про екран на історичній будівлі і чи не псує це його вигляд. Думки розділились. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Александр Ангел

    На кожне осучаснення в місті завжди знаходиться "пенсія" якій все заважає

    Переїзжайте в Ярмолинці і там слідкуйте за автентичністю споруд
  • Sergey Kudinov

    на нових торгових маркетах, банках - да, но не старовинних будівлях.

    не далеко чорний квартал стоіть, на його фасаді да.
  • Марина Пешкова

    а батько мій вважає, що він провокуватиме дтп, адже знаходиться на перехресті і відволікає водіїв.
  • Watcher_KM

    - говорить заступник начальника управління Валентина Граділь. За її словами, консультативна рада винесла умову. Дати добро, якщо на екрані буде транслюватись інформація про культурні пам’ятки Хмельниччини.

    ....... Зрозуміло, що ЖОДНОЇ інформації про пам'ятки на тому екрані не буде, це просто тупа відмазка. І це розуміє сама чиновниця. Адже директору "Планети" начхати насамперед на те, що йому в руки дали пам'ятку, з якої він зробив базарний ларьок. Нічого не зробите, мозок базарника скрізь діє як мозок базарника.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up