Що приготувати на природі, окрім шашликів

Що приготувати на природі, окрім шашликів

Вихідні, відпустки і свята. Попереду - два місяці літа. Якщо ви вже вдосталь насолодилися м'ясом, пропонуємо прості рецепти смачних закусок, які можна приготувати на природі. 

Оригінальні рецепти шашликів від хмельницького шеф-кухаря ви вже знаєте. Окрім головної страви усіх пікніків, можна приготувати щось легке, але не менш смачне. Із простих продуктів можна зробити страви, які смакуватимуть як дорослим, так і малим. 

1. Роли з лаваша

Це - універсальна закуска, яка підійде і до святкового столу, і до пива, і для прийому непроханих гостей. Роли з лаваша завжди смачні, легкі та оригінальні. 

Відео дня

Що приготувати на природі, окрім шашликів, фото №1 на сайті vsim.uaСкладові:

  • 2 лаваша
  • 200 грам плавленого сиру 
  • 150 гр майонезу
  • 2-3 зубчики часнику

Спосіб приготування 

Плавлений сир натерти на дрібній тертці. Сир краще брати жирний, м'який, тоді роли вийдуть дуже смачними. 2 зубчики часнику видавити і додати до сиру. Далі - майонез і все гарненько перемішати. Намазати начинку на лаваш тонким рівним шаром. Загорнути лаваш в рулет і залишити на 30-60 хвилин, щоб він добре просочився.

2. Шампіньйони 

Відмінним гарніром до м'яса можуть бути також гриби. Простий, але дуже смачний рецепт - печериці на мангалі.

Що приготувати на природі, окрім шашликів, фото №2 на сайті vsim.uaСкладові:

  • 1 кг свіжих печериць
  • 1 лимон
  •  сіль і перець за смаком 

Спосіб приготування 

Перш ніж вирушати в ліс або на дачу, гриби потрібно замаринувати. Промийте їх і промокніть паперовим рушником. Потім залийте їх соком одного лимона, посоліть і поперчіть за смаком, накрийте кришкою і відправте в холодильник на 5-6 годин. На пікніку насадите печериці на шампури і обсмажити на вугіллі. Гриби трохи втратять вигляд, але всередині вийдуть дуже соковитими

3. Баклажани гриль на решітці

Баклажани гриль на решітці, мабуть, одна з найпростіших страв, які можна швидко приготувати на природі .

Що приготувати на природі, окрім шашликів, фото №3 на сайті vsim.uaСкладові:

  • 3 баклажана 
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 30 гр оцету   
  • 300 мл води  
  • сіль, перець за смаком 

Спосіб приготування

Щоб заощадити час, найкраще підготувати інгредієнти заздалегідь, замаринувавши баклажани ще вдома, а на природі більше часу присвятити повноцінному відпочинку Баклажани промити і нарізати кільцями. Ідеальна товщина -1-1,5 см.  Кільцями нарізати цибулю, додати її до баклажанів. Посипати сіллю, перцем і спеціями за смаком, перемішати. Воду з оцтом і рослинним маслом змішати. Залити баклажани і перемішати все руками. Залишити мінімум на 1 годину. 

4. Канапки на грилі 

Канапки урізноманітнять будь-який стіл. Страви із хліба чудово підійдуть до м'яса. 

Що приготувати на природі, окрім шашликів, фото №4 на сайті vsim.uaСкладові:

  • половинка житнього хлібу
  • 300 гр шинки
  • 3 помідори 
  • листя салату 
  • 300 гр твердого сиру 
  • олія

Ця страва розрахована на 3 порції. Це такі собі італійські сендвічі.  Шинку та помідори порізати на тоненькі скибочки. Хліб помастити оливковою олією та викладати між двома тостами начинку: листя салату, базиліку, сир, шинку, гірчицю, нарізані помідори.Канапки класти на розігрітий гриль, зверху притиснути. Обсмажити з обох сторін. 

5. Запечені яблука  

Ще один варіант десерту для відпочинку на природі.

Що приготувати на природі, окрім шашликів, фото №5 на сайті vsim.uaСкладові:

  • 5 великих яблук
  • 5 ч. л. меду 
  • 20 г журавлини 
  • 5 волоських горіхів (можна творог) 
  • кориця  

Спосіб приготування

Яблука помити і вирізати серединку. Але не цілком - приблизно до половини. У кожне яблуко покласти по одній чайній ложці меду, по одному волоському горіху (можна подрібнений) і трохи ягід. При бажанні можна додати корицю. Кожне яблуко треба загорнути у фольгу і випікати на вугіллі або решітці, поки фрукти не стануть м'якими .Подавати можна з морозивом. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up