Що приготувати на природі, окрім шашликів

Вихідні, відпустки і свята. Попереду - два місяці літа. Якщо ви вже вдосталь насолодилися м'ясом, пропонуємо прості рецепти смачних закусок, які можна приготувати на природі.
Оригінальні рецепти шашликів від хмельницького шеф-кухаря ви вже знаєте. Окрім головної страви усіх пікніків, можна приготувати щось легке, але не менш смачне. Із простих продуктів можна зробити страви, які смакуватимуть як дорослим, так і малим.
1. Роли з лаваша
Це - універсальна закуска, яка підійде і до святкового столу, і до пива, і для прийому непроханих гостей. Роли з лаваша завжди смачні, легкі та оригінальні.
Складові:
- 2 лаваша
- 200 грам плавленого сиру
- 150 гр майонезу
- 2-3 зубчики часнику
Спосіб приготування
Плавлений сир натерти на дрібній тертці. Сир краще брати жирний, м'який, тоді роли вийдуть дуже смачними. 2 зубчики часнику видавити і додати до сиру. Далі - майонез і все гарненько перемішати. Намазати начинку на лаваш тонким рівним шаром. Загорнути лаваш в рулет і залишити на 30-60 хвилин, щоб він добре просочився.
2. Шампіньйони
Відмінним гарніром до м'яса можуть бути також гриби. Простий, але дуже смачний рецепт - печериці на мангалі.
Складові:
- 1 кг свіжих печериць
- 1 лимон
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування
Перш ніж вирушати в ліс або на дачу, гриби потрібно замаринувати. Промийте їх і промокніть паперовим рушником. Потім залийте їх соком одного лимона, посоліть і поперчіть за смаком, накрийте кришкою і відправте в холодильник на 5-6 годин. На пікніку насадите печериці на шампури і обсмажити на вугіллі. Гриби трохи втратять вигляд, але всередині вийдуть дуже соковитими
3. Баклажани гриль на решітці
Баклажани гриль на решітці, мабуть, одна з найпростіших страв, які можна швидко приготувати на природі .
Складові:
- 3 баклажана
- 1 ріпчаста цибуля
- 30 гр оцету
- 300 мл води
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування
Щоб заощадити час, найкраще підготувати інгредієнти заздалегідь, замаринувавши баклажани ще вдома, а на природі більше часу присвятити повноцінному відпочинку Баклажани промити і нарізати кільцями. Ідеальна товщина -1-1,5 см. Кільцями нарізати цибулю, додати її до баклажанів. Посипати сіллю, перцем і спеціями за смаком, перемішати. Воду з оцтом і рослинним маслом змішати. Залити баклажани і перемішати все руками. Залишити мінімум на 1 годину.
4. Канапки на грилі
Канапки урізноманітнять будь-який стіл. Страви із хліба чудово підійдуть до м'яса.
Складові:
- половинка житнього хлібу
- 300 гр шинки
- 3 помідори
- листя салату
- 300 гр твердого сиру
- олія
Ця страва розрахована на 3 порції. Це такі собі італійські сендвічі. Шинку та помідори порізати на тоненькі скибочки. Хліб помастити оливковою олією та викладати між двома тостами начинку: листя салату, базиліку, сир, шинку, гірчицю, нарізані помідори.Канапки класти на розігрітий гриль, зверху притиснути. Обсмажити з обох сторін.
5. Запечені яблука
Ще один варіант десерту для відпочинку на природі.
Складові:
- 5 великих яблук
- 5 ч. л. меду
- 20 г журавлини
- 5 волоських горіхів (можна творог)
- кориця
Спосіб приготування
Яблука помити і вирізати серединку. Але не цілком - приблизно до половини. У кожне яблуко покласти по одній чайній ложці меду, по одному волоському горіху (можна подрібнений) і трохи ягід. При бажанні можна додати корицю. Кожне яблуко треба загорнути у фольгу і випікати на вугіллі або решітці, поки фрукти не стануть м'якими .Подавати можна з морозивом.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.