Що відомо про реконструкцію першого поверху ЦУМу

Що відомо про реконструкцію першого поверху ЦУМу
  • Перший поверх центрального універмагу вже частково не працює.
  • Більшість підприємців “переселили” звідти на інший поверх.
  • Журналістка vsim.ua Олександра Клименко дізналася, що планують там облаштовувати. 

Центральний універмаг на Проскурівській стали облаштовувати в 1966 році на місці підвалів НКВС. Під час будівництва, робітники наткнулися на рештки людей. Раніше краєзнавець Сергій Єсюнін розповідав, що знахідки були єдиним, що залишилося від жертв сталінських репресій. 

За словами краєзнавця, на тому місці розстріляли близько 16 тисяч людей. Їхні останки вивезли на військове кладовище, що на Кам’янецькій. А на Проскурівській все ж збудували ту саму двоповерхову будівлю, що стала першим у Хмельницькому торговим центром. 

З часу свого відкриття ЦУМ працює в Хмельницькому вже 48 років. На двох поверхам там розташовані різні торгові точки. Можна придбати все: від одягу до косметики чи парфумерії. Як і у більшості торгових центрах міста, у ЦУМі є кав’ярня. Також біля будівлі розміщений напис: “Я люблю Хмельницький”

Відео дня

За даними сервісу YouControl, ТОВ ТКФ “Хмельницький центральний універмаг” належить Миколі Дойчеву. Із ним пов’язано ще 6 компаній, більшість яких знаходиться у Києві. 

Наразі перший поверх центрального універмагу працює лише частково. Десятки торгових точок припинили свою роботу. Все через те, що в закладі затіяли реконструкцію. Я поспілкувалася із адміністратором ЦУМу пані Галиною. Жінка розповіла, що до кінця цього року на один поверх закладу дійсно чекають зміни. Там запланували облаштування супермаркету. Якого саме, адміністраторка не уточнила. Мовляв, поки цю інформацію не може розголошувати. 

Нет описания.

Деякі підприємці замість своїх місць залишили для хмельничан оголошення про переїзд. Один із таких тепер обслуговуватиме містян в “Офіс-Центрі” на Подільській. Стосовно інших торгових точок, адміністраторка запевнила: більшість з них перейшли торгувати на другий поверх ЦУМу. Жінка додала, що нікого з закладу не виселяли, а всі зарання були попереджені про реконструкцію. 

Ті підприємці, які допоки залишилися працювати на першому поверсі, свій майбутній переїзд коментувати відмовилися. А бариста у кав’ярні відповіла, що про жодну реконструкцію й не чула. 

Інформація про облаштування супермаркету на Проскурівській з’явилася у соцмережах. Хмельничани взялися думати й обговорювати, магазин якої мережі там оселиться. 

Серед варіантів - “Novus”, що є в сусідньому Тернополі, “Таврія В”, яких є 5 в Хмельницькому. А також - “АТБ”, яких в місті є вже 10. Один із хмельничан написав у Facebook, що облаштування магазину “АТБ” - це інформація від самих же підприємців з ЦУМу. 

Я зателефонувала на гарячу лінію “АТБ”. Там відповіли, що інформації стосовно облаштування магазину на Проскурівській, 50, у них немає. У мережі магазинів “Novus” пообіцяли відповісти лише на електронний лист із таким запитанням. Ми його надіслали й чекатимемо відповіді. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. А також пишіть в коментарях, відкриття якого саме магазину ви чекаєте на Проскурівській. 

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Igor Shadrin

    Метро
  • Нина Осадчая

    Через дорогу круте Сільпо...будемо спостерігати
  • Антон

    АТБ

keyboard_arrow_up