Щоб полоскотати нерви: підбірка фільмів про віруси та епідемії

Щоб полоскотати нерви: підбірка фільмів про віруси та епідемії
  • Коли ще переглянути низку моторошних стрічок, як не під час карантину?
  • Вмощуйтеся зручніше та готуйте всіх своїх мурашок бігати по шкірі.

Весь світ завмер в очікуванні закінчення пандемії коронавірусу. До того ж, події навколо викликають в багатьох неабияке хвилювання. Коли-не-коли здається, що все це - частина чергового моторошного фільму. І це не дивно, адже різні режисери вже давно зобразили подібне у своїх стрічках. Йдеться про фільми, в сюжеті яких зараження людства смертельними вірусами.

Для всіх поціновувачів хорорів, ми підібрали 7 фільмів про віруси та епідемії. Гортайте далі та дізнавайтесь про них детальніше.

28 днів потому (2002)

У головних ролях  Кілліан Мерфі і Наомі Гарріс.

Відео дня

Сюжет: Активісти руху захисту прав тварин здійснили наліт на дослідницьку лабораторію з метою звільнити піддослідних тварин. Інфікований невідомим вірусом шимпанзе кусає одну з активісток, вона перетворюється на зомбі, вбиває активістів-порушників і тікає з лабораторії.

28 днів потому головний герой Джим виходить з коми, опинившись в покинутій усіма лікарні. Вийшовши на вулицю, Джим бачить, що Лондон повністю обезлюднів. Джим намагається знайти притулок в церкві, але там його атакують і переслідують заражені вірусом зомбі. Двоє виживанців рятують його і приводять в укриття. Там Джим дізнається, що, поки він перебував у комі, вірус перетворив людей на жорстоких і божевільних істот. Масштаб зараження невідомий, а зв'язок з іншими країнами відсутній.

Лихоманка (2002)

У ролях: Райдер Стронг, Джордан Ледд , Джеймс ДеБелло , Серіна Вінсент та інші.

Сюжет: П'ятеро друзів, які вирішили відпочити в будиночку в лісі, виявляються в місцевості, де лютує невідомий вірус – він перетворює людей на трупи, що розкладаються на ходу. Всі вони вмирають, а зараза, яка вбила друзів, продовжує поширюватися околицями. 



Я - легенда (2007)

В головній ролі Вілл Сміт

Сюжет: Нові ліки, створені для боротьби з раком, з часом мутують та перетворюються на смертельний вірус, який вбиває більшість людей на Землі. Водночас він обертає їх на звіроподібних істот. На планеті є лише кілька людей, що мають імунітет проти нової зарази. Один з них – Роберт Невілл, який провів останні три роки в спробах створити вакцину. Він уже втрачає надію, проте випадково знаходить ще двох, які вижили.

Явище (2008)

У ролях: Бетті Баклі, Вікторія Кларк, Джеремі Стронг, Джон Легуізамо та інші.

Сюжет: Світ потерпає від дивної епідемії: люди, ні з того, ні з сього, починають здійснювати самогубства. Способи покінчити з життям у кожного свої: голодний звір, шпилька для волосся або газонокосарка.

Шкільний учитель Елліот Мур разом зі родиною та другом втікає від цивілізації та  епідемії. Але поїзд, на якому вони планували втекти з міста, зупиняється. Елліот розуміє, що до епідемії причетна саме природа.

Носії (2009)

У ролях: Кріс Пайн, Пайпер Перабо, Лу Тейлор Пуччі та інші.

Сюжет: Вірус вбиває майже все населення Землі. Серед живих залишаються лише кілька людей – два брати, Браян і Денні, і їхні дівчата. Фільм розповідає не стільки про вірус, скільки про те, як швидко в форс-мажорних обставинах герої втрачають людяність. Наприклад, довідавшись, що брат інфікований, Денні вбиває його.

Зараження (2011)

У ролях: Джуд Лоу, Мет Даймон, Маріон Котіяр та інші.

Сюжет: Всесвітня організація охорони здоров'я та Центр по контролю захворювань США намагаються відстежити поширення вірусу з дуже коротким інкубаційним періодом. Проти цієї зарази ще не встигли створити вакцину, вірус мутує швидко, захисту від нього майже немає. Щоб створити антидот, потрібно відстежити ланцюжок зараження.

Тим часом смертність від вірусу стає надто загрозливою для людства. 


 

Останнє кохання на Землі (2011)

У ролях:  Еван МакГрегор, Єва Ґрін, Конні Нільсен, Юен Бремнер та інші.

Сюжет: Фантастичний фільм британського режисера Девіда Маккензі розповідає про незвичайну епідемію, під час якої люди поступово позбавляються всіх почуттів – смаку, нюху, дотику, слуху і зору, що робить їх абсолютно безпорадними і підданими багатьма небезпекам. І тільки ті, хто щиро кохає одне одного, зможуть живцем вибратися з цієї халепи.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Киянка Киянка

    Невже вам моло лоскочуть нерви ТСН або масмедіа? Тоді в АТО!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up