Секс-скандал із військовим: стало відомо про нові “причуди” полковника з Хмельницького

Секс-скандал із військовим: стало відомо про нові “причуди” полковника з Хмельницького
  • Події навколо командира військової частини А1358 Віктора Іванів набирають обертів.
  • 24-річну Валерію Сікал, яка звинуватила чоловіка у сексуальних домаганнях, підтримали у соціальних мережах.
  • Громадським активістам вдалося віднайти свідків та нових потерпілих по справі.
  • Про свавілля командира також розповів його колишній підлеглий, підполковник запасу Віктор Міщук.

Минулого тижня хмельничан збурив секс-скандал за участі полковника із Хмельницького Віктора Іванів. На нього написала заяву до поліції підлегла Валерія Сікал. Дівчина звинуватила, командира частини, де служить, у приниженні гідності та сексуальних домаганнях. 24-річна уродженка сусідньої Вінниччини, після закінчення Одеської військової академії, отримала направлення на службу до однієї з військових частин Хмельницької області. По прибуттю дівчина познайомилася з командиром, який відразу пояснив їй “службові обов’язки”.

“Ти маєш вступити зі мною в сексуальний зв'язок, і тоді буде у тебе в службі все добре, все класно, без проблем. Якщо цього не зробиш, то я тобі покажу всі "прєлєсті» армії…” - Під час розмови він хапає мене за руки, гладить по нозі, обіймає, прижимає до себе чи до стіни. Постійно змушує до контакту. Я, як тільки можу, тікаю від нього, стараюся уникнути, -  саме так, усе й відбувалося за словами Валерії.

 Секс-скандал набув розголосу

Лейтенантка терпіла приниження цілий рік. Розповісти про всі епізоди домагань Валерія наважилася після перенесеної операції на хребті. Коли, замість відпустки за медичними показниками проти дівчини відкрили службове розслідування.

Відео дня

Секс-скандал набув розголосу в соціальних мережах. А після публікації матеріалу на медіа-ресурсах Вінниці та Хмельницького про подібні епізоди заговорили й інші. Коментарі із своїми історіями залишали під матеріалом на сайті vsim.ua

Вчать жінок як захиститися

За словами Валерії, після її випадку в інших частинах почали розказувати жінкам, як діяти у випадку домагань керівниками. Проводять роз’яснювальну роботу. Навчають, куди треба повідомляти про таке. А сама лейтенантка отримує пропозиції перевестися на службу в інші частини.

Не оминули увагою резонансну подію і вінницькі активісти. Громадська організація “”Ревізія влади” продовжує тримати історію на контролі.

Голова організації Віталій Павловський каже, що «на даному етапі слідство ведеться слідчими Вінницького відділу під особистим контролем начальника поліції Вінниці Синявського».

- Прокуратура області повернула матеріали їм на доопрацювання, після чого справу про сексуальні домагання відправлять в Хмельницьке управління Нацполіції, - розповів Віталій Павловський вінницьким журналістам.

 Прецеденти були і до секс-скандалу

Активіст розповів про те, що “цікаві” епізоди за участю полковника Іваніва “гуляли” у соцмережах і до історії Валерії Сікал. Так у Фейсбук-спільноті «Армія FM»  є пост за березень минулого року з відео, доданим на YouTube. Це відео називається «Як полковник Іванів знущається над підлеглим особовим складом ЗСУ». За послання відео не відкривається - «це вилучено через порушення політики YouTube щодо агресивних дій і залякування», - пишуть на адмінресурсі.

Віталій Павловський зняв відео-інтерв’ю з колишнім заступником командира частини А1358 з морально-психологічного забезпечення Віктором Міщуком. Підполковник запасу розповів кілька ситуацій, які підтверджують слова Валерії про ставлення командира до жінок. Також поділився іншими випадками порушень.

 Що розповів колишній підлеглий полковника

В розмові з Павловським Віктор Міщук розповів, що було на видаленому з YouTube.

- Всіх військовослужбовців, яких підозрював у вживанні спиртних напоїв, він відправляв в санчастину і наказував начальнику медичної служби робити їм клізми, - каже про командира частини Віктор Міщук. - І не тільки тим, хто був в підозрі, а і друзям цієї людини теж робили клізми. Просто так. Для профілактики. Все це він заставляв інших військовослужбовців знімати. Це відео не одне. Їх багато гуляє по частині. Потім він шантажував цих військовослужбовців, щоб вони служили добре. Не знаю, чи викладав записи в інтернет, але солдати скаржилися, що шантажував їх.

Було відкрито провадження

Колишній заступник каже, що проти полковника відкривали провадження за перевищення службових повноважень, але нібито медсестра під тиском керівника відмовитися від свідчень і «діло зам’ялося» або «висить в повітрі».

Віктор Міщенко розказав ще кілька історій, які замовчали. Наприклад, як отримували статус учасників АТО жінки-цивільні або суддя, влаштований по дружбі в частину на посаду кресляра технічного відділу.      

- Голова Славутського міжрайонного суду Юрій Мацюк, думаю, товаришував з командиром, - каже підполковник запасу. - Він влаштувався креслярем у військову частину так, що навіть профілюючий заступник не знав, що до нього іде працювати ця людина, їде в АТО по-документам, перебуває там і приїжджає, знову-таки по-документам, назад, звільняється і отримує статус учасника бойових дій. Чим він проколовся? Тим, що коли нібито знаходився в зоні АТО, виносив судові рішення. Суддю звільнили, а полковник Іванів знову нічого отримав. А я вважаю, що зговір був.

 Діставалося і чоловікам

Також Віктор Міщук розказав про масу перевірок через порушення в частині. Говорить, що командир заставляв старшину два тижні носити на плечах вогнегасник, бо на території роти знайшли недопалки. І що два офіцери повинні були за наказом полковника не знімати тиждень каски, щоб «мізки варилися». Теж за щось були покарані.

- Остання комісія зробила висновок, що морально-психологічний стан військової частини критичний у зв’язку з авторитарним керівництвом полковника Іваніва, - каже його екс-заступник. - Особисто я разом з командиром їздив на атестаційну комісію, але керівництво ніяких дій проти командира не вжило. Не зробили нічого. А мене, у зв’язку з тим, що розказую це все, хотіли перевести на рівнозначну посаду.

Наразі Віктор Іванів пішов у відпустку та не відповідає на дзвінки. Повідомив Віталій Павловський.

Редакція звертається до читачів

 Читачі сайту vsim.ua висловлюють у коментарях слова підтримки Валерії Сікал, яка не побоялася відстояти свої права та висловлюють побоювання стосовно подальшого розвитку справи.

 

Журналісти vsim.ua слідкують за розвитком подій. Закликаємо читачів та всіх небайдужих звернутися до редакції зі свідченнями про дії цього та інших військових керівників.

Редакція гарантує анонімність кожного автора.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Roman Shelest

    Що ж це за військові, яке все це терпіли, в таких випадках нормальні чоловіки виносять і виконують вирок прямо на місці злочину.

    Roman Shelest reply Roman Shelest

    Така хвороба вже на початковій стадії легко лікується вибитим зубом.
  • Беркут

    А какое право имеете публиковать фото без его согласия?
  • Людмила Мишенюк

    Фу яйцеголовий
  • Sergey Serafinchuk

    Да какой он офицер?
    Шелупонь не доразвитая!
    Кастрировать петуха!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up