Штрафів поки не буде. У Міноборони готують зміни щодо військового обліку жінок

Штрафів поки не буде. У Міноборони готують зміни щодо військового обліку жінок
Фото - rabota.ua
  • У Міністерстві оборони розповіли, що працюють над спрощенням порядку постановки жінок на військовий облік.

Наприкінці минулого року громадян сколихнула новина про військовий облік для українок від 18 до 60 років. Цьому передував наказ від Міноборони щодо суттєвого розширення переліку професій, який зобовʼязує жінок стати на військовий облік. Перелік охоплює сотні спеціальностей та професій. 

У Міністерстві навіть провели брифінг з роз’ясненням, що викликало ще більше дискусій і запитань. До слова, анонсували навіть, що вагітність та наявність малолітніх дітей зобов’язання не скасовує. Також озвучили терміни й штрафи за невиконання.

Наразі у Міноборони озвучили нові деталі. Найголовніше - штрафувати протягом 2022 року не будуть. Про це написала на власній сторінці заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає інформаційне агентство УНН. 

Відео дня

За її словами, робота над спрощенням порядку постановки жінок на військовий облік триває. Однак поспішати до територіальних центрів комплектування поки не треба. Адже протягом цього року буде перехідний період.
 
“Прямо зараз не треба жінкам йти до територіальних центрів комплектування (колишні військкомати). Зараз ведеться робота над спрощенням порядку постановки на облік, вивчається питання пріоритетності професій споріднених з військово-обліковими спеціальностями. Будуть зміни, про які Міноборони обов’язково повідомить. Штрафів протягом 2022 не буде. Зараз це питання також вивчається на предмет можливих змін”, — сказала Маляр.

Окрім цього, у Міноборони додають, що працюють над спрощенням процедури обліку, не лише для жінок, а й для чоловіків. Планують і те, аби деякі процеси перевести в онлайн. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрій Марцінкевич

    Ахахах. Хай на себе штрафи виносять

keyboard_arrow_up