Симчишин прокоментував вимкнення світла у Хмельницькому (ВІДЕО)

Симчишин прокоментував вимкнення світла у Хмельницькому (ВІДЕО)
Ілюстративне фото
  • Сьогодні місто вже втретє за кілька днів залишилося без електропостачання.
  • Що сталося та коли чекати повного відновлення?

Сьогодні, 12 жовтня, близько 09:00 у Хмельницькому знову зникло світло. Це потягнуло за собою зупинку тролейбусів, вимкнення світлофорів, припинення водопостачання. Знову з’являтися електроенергія почала близько 14:00, увімкнення були поступовими по мікрорайонах.

Пізніше міський голова прокоментував ситуацію та пояснив, що сталося та чого варто очікувати хмельничанам. Отож, причиною відсутності світла є ураження російськими ракетами та дронами основної хмельницької електропідстанції та підстанцій в інших областях, які для міста були резервними. Нагадаємо обстріл Хмельницького відбувся у понеділок, 10 жовтня, а вчора, 11 жовтня, були обстріли об’єктів енергетики на Вінниччині.

Внаслідок цього енергосистема не витримувала навантажень, і світло в місті вимикалося частково вчора ввечері і повністю сьогодні зранку. До слова, міський голова наголосив, що містяни ігнорували прохання влади про економію енергії, тому в енергосистемі не вистачало напруги.

Відео дня

За словами Олександра Симчишина, станом на 16:00 відновлене електропостачання для 80% споживачів у громаді. За кілька годин їх буде 99%. Крім того, вже запущені каналізаційні насосні станції, і водопостачання запущене у самопливному режимі. Упродовж години планується відновити електропостачання водонасосних станцій, і останні будуть запущені в роботу.

На тролейбусних маршрутах наразі працюють 15-20 одиниць транспорту, на годину-пік планується запустити близько 30 одиниць. Повністю відновити енергосистеми громади планується цього вечора, відповідно, надалі проблем з електроенергією у місті не повинно бути. Разом з тим міський голова закликав цього вечора мінімізувати використання електроприладів, обійшовшись найбільш необхідними.

Читайте також: У Хмельницькому відновлюють електропостачання

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Анатолий Ладынский

    На Кам*нецькій нижче (АС-5) не було світла практично усі дні після нападу(У будинках)Але і ліхтарі,і мийка,і заправка і район навпроти через дорогу,був у звичному сяйві,що нас неабияк *тішило*Так і з водою.То про яке планове відключення йдеться???
  • Людмила Данилюк

    Про Дальні Гречани вже ніхто не згадує. Там нема ні людей, ні дітей!!! Світла немає з понеділка. Агов. Згадайте про віддалені райони
  • Dasha Voichak-Kupetska

    Дальні Гречани ТРИ ДОБИ без світла, коли буде світло????
  • Аліна Фурман

    Дальні Гречани вже 4 добу без світла!!!! Хоча всі вивіски і бігборди освітлюються!!! А наше місцеве керівництво розводить руками і тільки звітує про контрольвану ситуацію. Бізнес центри контролюють і подають електроенергію!!!?? А у решти не має ні дітей, ні людей поважного віку. Все розуміємо, війна, але.... хоча б на кілька годин дали світло, як у інших районах!

keyboard_arrow_up