Сім'ям загиблих Героїв з Сатанівської громади передали ордени “За мужність”

Сім'ям загиблих Героїв з Сатанівської громади передали ордени “За мужність”
Тут і далі фото з сайту Сатанівської селищної ради
  • Посмертно відзначили трьох бійців — Олега Міщинського, Володимира Думного, Сергія Чорненького. 

Трьох бійців із Сатанівської громади посмертно відзначили почесними нагородами. Згідно наказу президента їх нагородили орденами “За мужність” ІІІ ступеня. Про це повідомили на сайті Сатанівської селищної ради. 

Кого нагородили орденами “За мужність”

Міщинський Олег

До війни чоловік активно волонтерив. Його мобілізували до війська у серпні минулого року. Після навчання у Рівному Олег потрапив на передову. Воював на Херсонщині та Донеччині. Був молодшим сержантом та командиром бойової машини одного з гірсько-штурмових підрозділів Збройних Сил України. 

Відео дня

Олег Міщинський був 1984 року народження. Військовий загинув під Бахмутом на Донеччині. Це сталося 13 лютого. Він отримав вогнепальне осколкове поранення. Поховали бійця у селі Клинове Сатанівської громади. 

Думний Володимир

Захисник також мешкав у селі Клинове. Він працював завгоспом Клинівської школи. Коли розпочалася повномасштабна війна спочатку був у роті охорони, а потім пішов на передову. Мав поранення, та після лікування відразу повернувся у бойову частину. 

Був стрільцем-помічником гранатометника гірсько-штурмового взводу Він загинув 1 квітня цього року під час мінометного обстрілу. Це сталось поблизу Новоандріївки Запорізької області. Йому було 49 років.

У бійця залишились батьки, дружина та донечки, а ще брат, який також захищає країну від ворога. На фасаді ліцею, де працював чоловік, встановили траурну меморіальну плиту в пам’ять про нього. 

Чорненький Сергій

Захиснику було 37 років. Ще у 2014-му він пройшов АТО. За службу його нагородили медаллю «За відвагу». Згодом Сергій уклав контракт із військовою частиною та на початок повномасштабного вторгнення вже служив в ЗСУ. 

Він воював на Київському, Чернігівському та Донецькому напрямках. Був військовим кулеметного відділення взводу вогневої підтримки гірсько-штурмової роти. Сергій загинув 10 січня поблизу Роздолівки Донецької області. 

Почесні відзнаки передали рідним полеглих Героїв. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Olga Zugan

    Вічна пам'ять тобі Героє.
  • Ольга Мариняк

    Вічна память Героям України.
    Господочку дай сил рідним винести цю біль
  • Тетяна Кренц

    Царство небесне Вічна і світла пам'ять Героям України.
  • Po Po

    დიდება გმირებს 🙏🙏🙏🇬🇪🇺🇦
    ლევან სახელაშვილი

keyboard_arrow_up