Старшину, який відбив селезінку солдату з Хмельниччини, звільнили

Старшину, який відбив селезінку солдату з Хмельниччини, звільнили
  • Справжній скандал розгорівся навколо військової частини на Львівщині. Один із солдатів втратив селезінку, через побої старшини.
  • І хоча спочатку керівництво все заперечувало, однак після проведення службового розслідування старшину таки звільнили.
  • А заступника командира військової частини позбавили військового звання.

Гучна справа про побиття солдата на Яворівському полігоні нарешті отримала продовження. Після того як контрактник В’ячеслав Явний розповів на всю країну про знущання у військовій частині, пройшло вже кілька тижднів. І лише вчора, 8 серпня, у Міністерстві оборони повідомили про результати службового розслідування.

Як зазначили, старшину 45-ї окремої артилерійської бригади Сергія Ліпяніна звільнили із лав ЗСУ. Відповідне рішення опублікували на сайті Міноборони. Нагадаємо, саме його підозрювали у побитті солдата-контрактника В’ячеслава Явного, внаслідок якого військовий втратив селезінку. 

Також покарали заступника командира військової частини - Романа Глудика. Його звинувачують у насиллі до підлеглих та корупції у військовій частині. Глудика позбавили військового звання, зокрема й звань офіцерського складу, прав на вихідну допомогу, пенсію та користування медзакладами Міністерства оборони.

Відео дня

Командир військової частини та його заступник отримали попередження про службову невідповідність. Їх звинуватили у бездіяльності та неналежному виконанні службових обов’язків. А командиру взводу зв’язку батареї оголосити сувору догану.

Як додають, дії майора Глудика та старшини Ліпяніна містять ознаки кримінального правопорушення, тож справою займаються правоохоронні органи.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Valentina Pinkhassova

    Можно и освободить , но предварительно отбить селезёнку .
  • Błażijewskyj Oleh

    Дебільний суд, дебільна влада на УКРАЇНІ звільнили. А чому урода не посадили?
  • Alex Varmint

    Интересно, а если бы убил, то в добавок выписали бы ещё штраф в 51 грн ??? Статья 121 Умышленное тяжкое телесное повреждение, то есть умышленное телесное повреждение, опасное для жизни в момент причинения, или повлекшее потерю любого органа или его функций наказывается лишением свободы на срок от пяти до восьми лет. Я чёт не понял армия живёт по другому кодексу у нас? Или это у нас такой хороший президент и прокурор, а ?
  • Nadya Tekluk

    а почему не под трибунал?...

    Людмила Власова reply Nadya Tekluk

    От це як би простого солдата,тоді да, вони б відправили під трибунал
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up