Скасувати військовий облік для жінок. Петиція Зеленському зібрала потрібні голоси

Скасувати військовий облік для жінок. Петиція Зеленському зібрала потрібні голоси
Фото - 24 канал
  • Зеленський може розглянути електронну петицію про скасування військового обліку для жінок.
  • За чотири дні звернення підписали понад 27 тисяч українців. А що думаєте ви?

Міністерство оборони розширило перелік спеціальностей, з якими жінки повинні ставати на військовий облік. Саме ця новина стала предметом дискусій і не сходить з вуст українців ось уже кілька днів. 

За повідомленням Міністерства, на облік потрібно ставати жінкам від 18 до 60 років різних професій і спеціальностей. Серед них медики, кухарі, журналісти, соцпрацівники чи митці. З повним переліком можна ознайомитись за цим посиланням. 

Як ми повідомляли раніше, за ухилення від взяття на облік панянкам буде загрожувати адміністративна відповідальність — штраф на суму від 850 до 1 700 гривень. Якщо жінка, яка підлягає обліку, є найманим працівником, її взяття на облік має контролювати роботодавець. Останній може приймати на роботу лише за умови взяття на облік. За порушення законодавства роботодавцю загрожує штраф — 5 100 до 8 500 гривень.

Відео дня

Чимало українців обурились новим наказом Міноборони. Мережею також розлетілась хвиля мемів. Наразі своє невдоволення громадяни вирішили висловити, зареєструвавши електронну петицію до президента Зеленського. 

Звернення залишила на сайті Яна Рашевченко 23 грудня. У тексті авторка назвала наказ “знущанням над жінками”. Станом на сьогодні, 27 грудня, петиція зібрала 27 272 підписи з 25 000 потрібних. 


Друзі, а ви підтримуєте таке звернення? Ви "за" чи "проти" військового обліку для жінок і яких саме професій? Діліться своїми думками у коментарях.
 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (34)
  • Читач17

    Найперше що треба зробити тому долбню -президенту  в ситуації коли агресор готується до вторгнення ,це всім без винятку придатним до служби чоловікам відмовити у виїзді закордон а тих хто вже виїхав примусити повернутись до країни під страхом  отримати величезні  штрафи  від 170тис  -1.7 мільйону  гривень залежності від військового знання  та служби в ато ..і призвати на тиждень на військові збори приписавши до частини до зброї і посади у війську..Тоді вже взятися за приписування  всіх :незаміжніх .,бездітних,жінок  що не мають малолітніх дітей на утриманні  та придатних до служби (18-50років)
  • Pavel Kondrashov

    А чё, в израиле бабы воюют. Вот и наш главный жид решил, так как он косил от армии, вместо себя наших баб послать.
  • Натали Беднарчук

    Ганьба
  • Olga Khmelevskaya

    Божечку..ще жоден президент жодної країни не додумався до такої маячні. Тільки у нас...Що ви дивитесь на Ізраїль? Вони там вже сто років товчуться з арабами, і 100 будуть товктися. А у нас складається враження, що чоловіків вже нема, то треба примусити жінок воювать 🤦 Дітей з собою брати? Та хто ж буде усе те тримати на своїх плечах - побут, діти, старенькі батьки? Можна подумати мужик дитині цицьку дасть😂Дітям потрібна мама! А Україні потрібна жінка - берегиня, а не жінка, яка міряється 3,14сюнами з чоловіками, хто краще автомат триватиме. Військова справа то суто чоловіче заняття. І нема чого сюди адекватних жінок приплітати.

keyboard_arrow_up