Скільки «волонтерів» із Хмельниччини втекли за кордон за системою «Шлях»

Скільки «волонтерів» із Хмельниччини втекли за кордон за системою «Шлях»
Фото ілюстративне
  • Очільник ОВА Сергій Тюрін поділився статистикою.

Чимало волонтерів та представників шоу-бізнесу звертаються за дозволами до Хмельницької ОВА для виїзду за кордон по системі «Шлях». Проте трапляються випадки, коли чоловіки, які отримали такий дозвіл, на територію України так і не повернулись.

Про це розповів очільник обласної військової адміністрації Сергій Тюрін в інтерв'ю Главкому.

За його словами, ОВА ухвалює рішення про виїзд волонтерів через систему «Шлях», проте не одноосібно. Як пояснив чиновник, такі документи, щодо виїзду громадян, надходять від громадських організацій і їх розглядає спеціальна комісія. Рішення про дозвіл на виїзд приймається шляхом голосування.

Відео дня

Сергій Тюрін зазначив, що зверталися до ОВА за дозволами, щоб виїхати за кордон з гуманітарною та благодійною ціллю через «Шлях» сотні волонтерів та представників шоу-бузнесу. Кількість неповернень чоловіків, стверджує посадовець, є низькою.

«Наскільки мені відомо, кількість неповернень осіб, які виїхали по «Шляху», дуже низька – до 5% від тих, хто перетнув кордон», розповів очільник ОВА.

Водночас Тюрін зауважив: військова адміністрація не наділена повноваженнями контролю за тими, хто виїхав за кордон через «Шлях» і не повернулися.

«Був прецедент, коли невідомі особи підробили підпис командира однієї з військових частин, щоб випустити «волонтера» за кордон. Як тільки стало відомо про це, комісія при ОДА відмовила у задоволенні звернення про виїзд волонтерів від громадської організації, у пакеті якої йшов підроблений документ, та направила документи до правоохоронних органів», – каже посадовець.

Як йдеться в дописі Главкому, за час повномасштабного вторгнення з дозволу Хмельницької ОДА неодноразово виїжджали за кордон через систему «Шлях» представники шоу-бузнесу  Юрій Горбунов та Олександр Педан. 

Читайте також: На Хмельниччині суд відмовив призовнику стати опікуном батька з інвалідністю

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Es fero

    ЛЮДИ ВСІ РІЗНІ... В МЕНЕ ЗНАЙОМИЙ ШВЕД, ГРОМАДЯНИН ШВЕЦІЇ З НАРОДЖЕННЯ І КОРІННЯМ - ПРИЇЗДЖАЄ ВОЛОНТЕРОМ В УКРАЇНУ РЕГУЛЯРНО, ВЕЗУТЬ ЛІКИ І ВСЕ ТАКЕ І КУПИВ СОБІ ВЖЕ ДВІ ГАРНІ ВИШИВАНКИ І В НИХ НА ФОТО .... ІДУЖЕ ПІДТРИМУЄ УКРАЇНУ І ЇХАВ ДАЛІ НІЖ КИЇВ...ОТАК ОТ.....КАЖУ БЕРЕЖИСЬ, НЕБЕЗПЕЧНО, ЗНАЮ КАЖЕ, ЇДУ І ХОЧУ ЇХАТИ ДО ВАС
  • cергій ткачук

    Диктаторська терористична влада
  • Читач35

    Навіщо депутатам зараз тікати. Єсть у ніх єщє дома дєла. Пиляти західну допомогу на війну.
  • Оксана Шулегина

    Багато то супер втікачі

keyboard_arrow_up