Сквер на розі Зарічанської і Бандери за 6,5 мільйонів: як він виглядатиме (ФОТО)

Сквер на розі Зарічанської і Бандери за 6,5 мільйонів: як він виглядатиме (ФОТО)
  • Вже наступного року у Хмельницькому мають повністю облаштувати новий сквер на перехресті Зарічанської і Бандери. 
  • Там висадять чимало нових дерев і чагарників, зроблять широкі прогулянкові алеї для пішоходів і облагородять парковку. 
  • Як виглядатиме нова зелена зона, дізнавалися журналісти vsim.ua. 

Ще два роки тому хмельничани просили міську владу облаштувати сквер у зеленій зоні на перехресті вулиць Бандери і Зарічанської. Відповідну петицію підтримало більше 500 людей. 1 січня 2017 року на тому місці офіційно відкрили пам’ятний камінь на честь ОУНівця Степана Бандери. Запланували пізніше замінити його на повноцінний пам’ятник. Тоді ж у розмові з журналістами vsim.ua в міській раді казали, що мають у планах облаштування скверу.

На створення скверу біля “Електроніки” передбачили 6,6 мільйонів гривень. Проект розробила тернопільська фірма СМП “Науково-виробнича фірма “Око”. Документація вже пройшла експертизу і декілька днів тому управління ЖКГ оголосило тендер. Поки підрядники можуть подавати свої кандидатури, архітектори з громадської ініціативи "ProProstir" вже оприлюднили фотографії, як виглядатиме майбутня зелена зона. 

Що зроблять у новому сквері

  • з'їзд на Нижньоберегову із Зарічанської за межами перехрестя
  • велосипедні доріжки із двостороннім рухом вздовж Зарічанської та Бандери в межах території скверу.
  • велосипедні переїзди в місцях перетину велодоріжки із проїжджою частиною
  • реорганізована парковк, автомобільні та пішохідні шляхи розмежовані
  • територія навколо пам'ятника Бандері виділена для проведення масових заходів
  • відпочинкова зона із новими зеленими насадженнями (деревами, чагарниками та газонами), вуличними меблями та освітленням
  • висадка 15-ти дерев та чагарників. 

 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Pavel Kondrashov

    Будет очередной не дострой, за 6,6 млн.
  • Валентина Харьковська

    Мер все правильно робить. 👏👏👏
  • Тетяна Сікорська

    В багатьох школах міста немає елементарних спортивних майданчиків (яма на ямі), а в деяких і спортзалів немає, а влада мільйони виділяє на сквери)))
  • Дмитро Рильков

    Зараз тут явно більше дерев аніж заплановано в даному проекті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 Історія 84-річної Асі Михайлівни, яка камінцями «латає» дороги в Хмельницькому photo_camera 19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up