Служба поза гендером. У прикордонній академії говорили про жінок, які виконують чоловічу роботу

Служба поза гендером. У прикордонній академії говорили про жінок, які виконують чоловічу роботу
  • В прикордонній академії вперше організували міжнародну конференцію, яка присвячена рівності прав чоловків і жінок. 
  • Поділитись свом досвідом з'їхались жінки-офіцери з Канади, Норвегії, Чорногорії. 
  • Про що говорили учасниці конференції, дізнавались журналісти vsim.ua. 

Не так давно межа між виконанням службових обов’язків чоловіків та жінок почала помітно стиратися. Сьогодні вже мало хто дивується, коли бачить жінку-офіцера поліції чи прикордонної служби. Нарівні з чоловіками, вони дбають про правопорядок і захищаютьУкраїну. Про це сьогодні, 25 квітня, говорили на конференції у прикордонній академії.

- Ми вперше проводимо велику міжнародну конференцію, яка присвячена рівності жінок серед чоловіків. До нас приїхало багато жінок, які займають серйозні посади в Україні і за кордоном. У прикордонній службі працює 25% жінок, це найбільший показник серед правоохоронних структур, - розповідає ректор прикордонної академії Олег Шинкарук.

Генерал-майор зізнався, що жінки, які працюють в академії можуть похизуватися високою працздатністю, внутрішньою самодисципліною та відповідальністю за доречені справи. Крім того, вони як ніхто інший проявлять бажання проходити військову службу і мотивують навіть чоловіків. 

Відео дня

Журналісти vsim.ua поспілкувались з жінками, які приїхали на конференцію. Ось що вони кажуть про рівні можливості з чоловіками.

Ольга Деркач, старший офіцер управління міжнародного співробітництва Адміністрації державної прикордонної служби

- Питання є надзвичайно актуальним на теперішній час. Основні проблеми - це недостатня репрезентативність жінок і те, що вони не обіймають високих посад. Жінки-військовослужбовці майже не приймають участі щодо вирішення різноманітних завдань. Тому ми хочемо відшукати сходинки, щоб забезпечити рівні права і можливості для них.

Оксана Деркач, прес-секретар Східного регіонального управління Держприкордонслужби України

- Кожен прикордонний загін має свого прес-секретаря і десь третина з них - це жінки. Я вже дослужилась до звання підполковника, але при тому маю 5 дітей. Можу сказати, що я взірець того, що можна побудувати військову кар’єру і велику родину. Потрібно тільки вірно вибрати тил, мій чоловік займається дітьми, а я будую кар’єру. Але я приділяю їм багато уваги, ми разом займаємося у спортивній секції. 3-4 рази на місяць я виїжджаю на кордон, ділянка у мене досить складна. Це кордон з Російською Федерацією. Багато провокацій трапляється.

Олена Волобуєва, заступник ректора прикордонної академії

- Вимоги для жінок і чоловіків при службі у правоохоронних структурах однакові. Я обіймаю керівну посаду нарівні з чоловіками. Приймаю серйозні рішення. Є чоловіки в підпорядкуванні і ми спільно керуємо, не виникає жодних протиріч.

Лєна Кварвінг, сташий офіцер Генерального штабу норвезьких збройних сил

- Змінити організацію, щоб включити туди гендерні перспективи надзвичайно важко і цей процес займає багато часу. Але зробити це цілком можливо і тому я б хотіла поділитись власним досвідом.

Діана Гаррісон, офіцер програми зв’язку із громадськістю Канадської поліцейської місії в Україні

- Я 20 років пропрацювала офіцером поліції в Канаді. Можу сказати, що у нас вперше в історії країни головою поліції поставили жінку. Це було зовсім нещодавно. Загалом у нас жінки займають десь 20% у правоохоронних відомствах.

Катерина Павліченко, заступник начальника Департаменту патрульної поліції Нацполіції України

- Ми сьогодні приїхали, щоб презентувати асоціацію представниць правоохоронних органів. Ми створили її лише у березні цього року. Є ще дуже багато цілей і завдань. Ми хочемо створити систему наставництва у правоохоронних органах і забезпечити навчання для жінок.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up