Смерть двох дітей у Хмельницькому: газовики заперечили свою причетність до трагедії

Смерть двох дітей у Хмельницькому: газовики заперечили свою причетність до трагедії
  • Жахлива трагедія сталася в сім’ї Коваль.
  • За кілька днів вони втратили двох синів.
  • Батьки вважають одними з винуватців смерті дітей працівників газової служби.
  • “Хмельницькгаз” свою причетність до події заперечує.

Трагічні події розгорнулися в багатоповерхівці на Кам’янецькій, 67, що неподалік філармонії. В одній з квартир у суботу, 24 жовтня, стався витік газу. Вже наступного ранку в іншій квартирі помер 4-річний хлопчик. А за кілька днів не стало і його 9-річного брата. Батьки звинувачують у всьому газову службу й медиків. Кажуть, перші не усунули проблему. А лікарі відмовили в госпіталізації. Детальніше про цю трагедію ми розповідали вам раніше. Подробиці журналісту vsim.ua повідомила близька подруга сім’ї Олена. Нагадаємо, один із хлопчиків, а саме 4-річний Даня помер вдома. Інший, 9-річний Максим - у реанімації. 

Новина про смерть двох дітей сколихнула багатьох. У тому числі й “Хмельницькгаз”. На думку представників компанії, їх просто облили брудом. Отож, аби спростувати чутки газовики зібрали брифінг для журналістів. Там заперечили свою причетність до смерті дітей і висунули свою версію трагедії. 

“Ми відповідальності не несемо”

Розставити всі “крапки над і” зібралися технічний директор компанії Дмитро Дідич, головний інженер Олександр Лоб і прессекретар Леся Андрейко. Працівники “Хмельницькгазу” розповіли, що вже понад рік не займаються технічним обслуговуванням громадян. Згідно із законодавством, вони мають здійснювати виїзди лише на аварійні виклики за номером “104”. 

Відео дня

Вони розповіли, що цього місяця мали всього один виклик із будинку, де сталася трагедія. Був він із сусідньої квартири у суботу, 24 жовтня. Мовляв, люди повідомили про запах газу. За словами газовиків, працівники оперативно його усунули. 

А от інший приїзд працівників газової служби відбувся вже наступного дня. Однак викликали їх туди не власники квартири, де сталася трагедія, а медики із лінії “103”. Тобто, коли “швидка” констатувала смерть одного з хлопчиків. Тоді працівники “Хмельницьгазу” виявили в квартирі ряд порушень. За їхніми словами, відповідальними за технічне обслуговування квартир є або управляючі компанії, або ОСББ. Тож відповідальності за трагедію газова служба не несе.

Що могло стати причиною отруєння дітей: версія газовиків

Працівники газової служби кажуть, що виявили ряд порушень у квартирі, які могли стати причиною отруєння дітей. При цьому причетність витоку газу в іншій квартирі усувають. Кажуть, помешкання розташовані по діагоналі. І жодним чином не пересікаються одне з одним.

Працівники компанії кажуть, що перед кожним опалювальним сезоном обладнання з відкритими камерами згоряння мало б проходити технічне обслуговування. І раз на 3 роки мають перевіряти газові плити.

Газовики повідомили, що напередодні трагедії, а саме 18 жовтня, сім’ю, в якій загинули двоє дітей, попереджали про виявлений недолік. Кажуть, приїжджала спеціальна комісія, яка перевіряла димо-вентиляційні системи. За даними газовиків, на власників квартири був складений акт із вказаним порушенням, а саме стосовно виявлення в квартирі примусової вентиляції. Головний інженер “Хмельницькгазу” пояснює, що наявність цього приладу може стати причиною отруєння чадним газом. 

Читайте також: У Хмельницькому померли 4-річний Даня і 9-річний Максим: батьки звинувачують газовиків і медиків

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (122)
  • Вадик Грищук

    Люди коли ми вже будем діяти а не тільки обговорювати цих «недо людей»???
  • Татьяна Алексеева

    Никто не признается в своей вине, мы теряем элементарный человеческий фактор! Люди -это зло, все больше в этом убеждаюсь...
  • Анонім

    Якщо мама написала відказ від госпіталізації, чому швидка не визвала поліцію до такої мами,швидка відповідає за життя і здоров'я людей, а не за примхи

    Katerina Vonsovich reply Анонім

    Уважніше читайте і слухайте, а потім звинувачуйте. Не мама відмовилася від госпіталізації,  А лікарі відмовилИ госпіталізувати дитину сказавши, що це звичайне отруєння добре що вирвали.

    Olga GRS reply Katerina Vonsovich

    Катерина,  медики наполягали на госпіталізації! А мама написала письмову відмову.  Подруга сім'ї і батько хлопчиків на емоціях написали інше, звинувативши медиків без підстав. Джерело - батько працює в швидкій (не медик)
    А як змусити дієздатну маму лягти в лікарню, я не знаю
  • Анонім

    Велике горе і вина батьків. В нас не можна надіятись на будь яку державну установу. Вона не для виконання приписаних функцій. Для отримання зарплат, премій, хабарів, імітації діяльності. Це знають місцеві люди, але попадаються наївні, які вірять у чесність і відповідальність оточуючих.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up