Смертельна ДТП за участю п'яного поліцейського: що відомо про підозрюваного і чому він втік

Смертельна ДТП за участю п'яного поліцейського: що відомо про підозрюваного і чому він втік
  • Поліцейський Волочиського відділу збив насмерть жінку й залишив місце пригоди. 
  • Щоб його спіймати, організували план “Перехват”.
  • Виявилося, що правоохоронець був п'яний.
  • Сам він пояснює, що був втомлений через службове чергування. 
  • Місце пригоди, каже, не залишав, а просто “від’їхав”.
  • Які подробиці трагедії розповів підозрюваний і що про нього відомо?

Смертельна ДТП за участю правоохоронця сталася в понеділок, 22 лютого, близько 18:30, біля села Писарівка Волочиського району. Поліцейський, який був за кермом  «Opel Omega» збив 50-річну жінку, яка рухалася узбіччям у зустрічному напрямку. В результаті аварії потерпіла загинула. Правоохоронець втік із місця ДТП. 

Щоб його спіймати, було організовано план “Перехват”. Знайти автівку й самого правоохоронця вдалося в сусідньому населеному пункті - Війтівцях. Згодом з’ясували: водій був за кермом п’яний. Рівень алкоголь в його крові становив 0,57 проміле, що майже в 3 рази перевищує норму. За справу взялося ДБР. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Відео дня

Правоохоронця звільнили з органів поліції. Кілька днів він перебував під вартою у стінах медзакладу, бо в нього виявили проблеми з серцем. Сьогодні, 24 лютого, в міськрайонному суді підозрюваному обирали запобіжний захід. У процесі засідання він розповів свою версію трагедії.

“Від’їхав в аптеку, бо колезі стало погано”

Водієм, який насмерть збив жінку, виявився Дмитро Канарський - поліцейський сектору реагування патрульної поліції у Волочиську. Він проживає у Волочиському районі, в селі Зелена. 

У той вечір в машині їхав не сам, а з товаришами. Двоє з них спали на задніх сидіннях. А інший - сидів поруч з поліцейським і став свідком аварії. 

Дмитро Канарський розповів, що жінку на дорозі не бачив, бо було темно. Однак зауважив: на потерпілій був одяг темного кольору. Коли все сталося - правоохоронець залишив місце події. У залі суду він пояснив, що не тікав, а від’їхав в аптеку, бо колезі стало зле. Зрозумів, що скоїв смертельну аварію, за його словами, не відразу, а пізніше. Тоді сам подзвонив у поліцію і про все розповів. 

Нет описания.

Згодом слідчий ДБР додав, що автівку і самого Дмитра Канарського було знайдено на одній з вулиць, у глухому куті. Мовляв, жодної аптеки там і близько не було. Також він сказав, що покази підозрюваного не співпадають із тими, які надав свідок аварії. А саме - колега, якому за словами Дмитра, раптово стало зле.

Колишнього поліцейського триматимуть під вартою

Прокурор просив суд обрати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проти цього заперечив сам Дмитро Канарський і його адвокат. Сторона захисту аргументувала це тим, що в її підзахисного проблеми з серцем. Мовляв, той після аварії перебув у передінфарктному стані. Тож він мусить знаходитися на стаціонарному лікуванні. 

Нет описания.

Слідчий ДБР додав, що під час медогляду Дмитру зробили кардіограму. Та лікар запевнив, що серйозних відхилень немає. Заслухавши все це, суддя Ольга Кирик ухвалила запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, терміном до 21 квітня. Розслідування справи триватиме.

Що відомо про правоохоронця

Згідно з декларацією Дмитра Канарського, що подана в березні, минулого року, він неодружений. Прописаний в рідному селі Зелена, що в Волочиському районі. Відповідно до попередніх його декларацій, раніше працював у патрульній поліції. Судимий не був.

 У документі подані транспортні засоби, що належать його батькові. Жоден із перерахованих не являється тим, на якому було скоєно смертельну аварію.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Гнатюк Олександр

    Це що через ситом воду наливать
  • Ivan Koretskyi

    Отмажут
  • Саша Яковлев

    Так само і з ним зробити .....
  • Александр Малюк

    Такі в нас охвіцери. Замість допомоги ноги в руки і вперед.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up