Собаку, яка тероризувала мешканців багатоповерхівки на Трембовецькій, стерилізували та забрали до притулку

Собаку, яка тероризувала мешканців багатоповерхівки на Трембовецькій, стерилізували та забрали до притулку
  • Понад два місяці мешканці висотки потерпали від злої собаки, яка кидалася на дітей та розривала котів.
  • Комунальні служби казали, що не можуть постійно утримувати тварину. Стерилізують і знову відвезуть, де брали. 
  • “Заворушилися” після матеріалу на нашому сайті.

Пам’ятаєте історію про злу собаку на Трембовецькій, яка загризала котів та нападала на дітей? Так от, вона уже в притулку для тварин. 

“Загризає котів та кидається на дітей”: на Трембовецькій бродяча собака тероризує мешканців багатоповерхівки - матеріал з такою назвою вийшов на нашому сайті в четвер, 1 серпня. А на наступний день, 2 серпня, собаку приїхали і забрали працівники “Спецкомунтрансу”.  До цього з проблемою не могли впоратися понад два місяці. 

Нагадаємо, що безпритульна тварина з’явилася на вулиці наприкінці весни. Спочатку вона була спокійною і місцева мешканка приватного будинку почала годувати тварину із жалощів.

Відео дня
На передньому плані собака, яка нападала на людей

З часом собака стала агресивною і почала кидатися на людей. Мешканці багатоповерхівки зверталися до поліції та викликали дільничного офіцера. Той відповідав, що:

“... Я звернувся до “Спецкомунтрансу”, щоб ту собаку забрали. Але там мені сказали, що вони її стерилізують і повернуть. Як наразі вирішити дану проблему, ми поки не знаємо. Будемо на зв’язку із притулками, може в них з’явиться місце і собаку заберуть, - пояснив дільничний офіцер Андрій Біляр”.

Проблема наростала, адже собака покусала дитину, тому журналісти нашого сайту звернулися до “Спецкомунтрансу”. Там інформацію дільничного нам продублювали. 

“Ми ловимо тварину, стерилізуємо, утримуємо в притулку в реабілітаційний період, який триває до 15 діб і відпускаємо в те саме середовище, де вона знаходилася. В нас притулок тимчасового утримання, на постійній основі ми тварин не утримуємо. Максимум, що ми можемо, то це перевірити тварину на сказ. Усипляти ми не можемо. У нас на це навіть препаратів немає. Це треба звертатися до правоохоронних органів. Може вони там створюють комісію, яка визначає чи тварина небезпечна, - пояснив директор “Спецкомунтрансу” Олександр Зімін”.

Як з’ясувалося, щоб у Хмельницькому подібна ситуація зрушилася з місця, треба напряму телефонувати до заступника міського голови. Що ми і зробили. Анатолій Нестерук пообіціяв, що проблему вирішить.

“Давайте мені адресу, я передам її директору “Спецкомунтрансу”, собаку приїдуть і заберуть у притулок, - сказав чиновник.

На запитання журналістів, щодо тимчасовості утримання тварини у притулку, Анатолій Нестерук відповів, що за його наказом тварину можуть тримати там безстроково.  

“Я скажу начальнику “Спецкомунтрансу” і триматимуть там собаку і рік, і два, якщо вона агресивна, то її треба ізолювати. Ми це зробимо, - наголосив заступник мера”.

Чиновник свого слова таки дотримався. На наступний день після розмови тварину ізолювали. В понеділок, 5 серпня, до редакції зателефонувала мешканка багатоповерхівки. Вона повідомила, що тварину виловили. 

  • Працівники “Спецкомунтрансу” приїхали в п’ятницю у другій половині дня, чергували біля будинку до того часу, поки тварина не з’явилася і забрали її, - розповіла мешканка багатоповерхівки на Трембовецькій, 3, Надія Пуляк.

Фото собаки, зроблене незадовго до того, як її забрали комунальники

Щоб з’ясувати подальшу долю собаки. Ми зателефонували до керівництва “Спецкомунтрансу”. Олександр Зімін повідомив:
- Стерелізували і помістили в притулок.

Після цього комунальник поклав слухавку. Питання про термін перебування тварини в притулку, яке так і не встигла договорити журналістка, залишилося без відповіді. 

Друзі, а вам часто доводиться "стукати в зачинені двері"? Чи подібні питання вдається вирішити без проблем? Діліться досвідом у коментарях.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • валентина

    Зачем тех собак разводить, не понимаю??коров, коз, свиней, курь, гусей, уток  в селе то понимаю, а в городе и собак ??? Какой толк ?? Чтоб люди шугались и боялись?? Так держите тех псин у себя дома, пусть воют дотошно, пока вы на работах, пусть шерсти в подъезде море буде после них ,клочьями, возле дверей все обосцано, и запах псааааааааа по всему коридору , и кости  и каккульки кучками пусть валяются во дворе.
  • Олександр Симчишин

    Незабаром повернуть назад. Гарантую
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up