Сотні лебедів знайшли прихисток на зиму в Ізяславській громаді (ВІДЕО)

Сотні лебедів знайшли прихисток на зиму в Ізяславській громаді (ВІДЕО)
  • Вони оселилися на річці Горинь. 

  • Місцеві їх підгодовують та навіть облаштували спеціальні годівниці. 

Щороку на на зимівлю до Клубівського округу в Ізяславській громаді злітаються лебеді. Цьогоріч там знайшли прихисток сотні білосніжних пернатих. Вони оселилися на річці Горинь. В громаді розповідають, що цьогоріч пернатих прилетіло менше, аніж зазвичай. 

Завдяки шлюзу, який є на річці Горинь, по течії утворилася невелика запруда, де вода повністю не замерзає навіть у сильні морози. Тому це місце узимку й облюбували водоплавні пернаті. Серед них – і величні лебеді. 

Місцеві жителі часто навідуються на річку до пташиного королівства. Вони приносять птахам зерно, годують їх та милуються ними. А шипуни довіряють селянам, підпливаючи до самісінького берега, щоб пригоститися запропонованими смаколиками.

Відео дня

Щоб створити кращі умови пернатим, місцевий підприємець Костянтин Остапчук придбав та встановив годівниці для лебедів, аби не висипати корм прямо на сніг. А Олександр Домбровський забезпечив на тривалий час кормом для годівлі птахів.

Місцеві також стежать за тим, аби птахів не ображали. Адже лебеді занесені до Червоної книги України. Їх не можна зганяти з гнізд, а тим паче – убивати.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up