Ведмедя Балу передали в Національний природний парк “Синевир”

Ведмедя Балу передали в Національний природний парк “Синевир”
Фото зі сторінки КП "Парки і сквери"
  • Питання про умови прожиття тварини в парку Чекмана підняли зоозахисники та волонтери.
  • Сьогодні, 27 листопада, ведмедя передали в Національний природний парк “Синевир”.

У серпні цього року зоозахисники та волонтери поскаржилися на умови проживання ведмедя Балу в зооткутку, який знаходиться в парку імені Чекмана. Клітку, в якій все своє життя живе тварина, назвали катівнею, а замість води там болото.  Тож пропонували перевезти ведмедя в реабілітаційний центр. 

Ситуація набула розголосу та дійшла до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Там за дорученням міністра Руслана Стрільця вирішили перевірити умови проживання бурого в зоокутку. Ми розповідали про це у матеріалі Міндовкілля перевірить умови проживання ведмедя Балу в парку імені Чекмана

Активісти UAnimals звернулись до поліції з приводу неналежного утримання дикої тварини в зоокутку. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею “жорстоке поводження з тваринами”. Про це ми теж писали детальніше — Ведмідь, зоокуток, тісний вольєр: у поліції відкрили кримінальне провадження

Відео дня

Врешті, комунальне підприємство «Парки і сквери міста Хмельницького», на утриманні якого знаходиться Балу, надіслало клопотання до міської ради. Вони попросили дозволити передати ведмедя із зоокутка до карпатського заповідника. На останній сесії міськради, яка відбулась 10 листопада, питання із передачею Балу врешті вирішили. 

Cьогодні, 27 листопада, ведмедя передали до Національного природного парку “Синевир”. Про це повідомили в КП “Парки і сквери”.

Додамо, що із ссавців в “Синевирі” поширені бурий ведмідь, вовк, дикий кабан, рись, куниця лісова, видра, борсук, горностай. Також зустрічаються олень, козуля, білка та інші. Про це зазначено на сайті парку.

Возможно, это изображение 2 человека, снегоочиститель и парник

Читайте також: Встановлення ялинки у Хмельницькому: за чи проти? (ОБГОВОРЕННЯ)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Marina Amika

    Бідолага, відсидів свій строк. Сподіваюсь, хоч решту  свого життя він проживе у гідних умовах

keyboard_arrow_up