Сотні людей і трактори: що відбувалось на майдані у Хмельницькому

Сотні людей і трактори: що відбувалось на майдані у Хмельницькому
  • Трактори та плакати з гаслами “Ні продажу землі” - таким сьогодні був майдан Незалежності у Хмельницькому.
  • Аграрії області протестували під стінами Будинку рад проти продажу землі іноземцям та монополії на ринку.
  • Фермери занепокоєні законопроектом від партії “Слуга народу”.
  • За допомогою звернулися до місцевих депутатів.

Масові акції протесту прокотилися Україною сьогодні, 11 листопада. Зранку були перекриті головні автомагістралі держави. На них вийшли аграрії країни з головним гаслом «Ні розпродажу України!». Протести охопили 13 регіонів. Була серед них і Хмельниччина. Причиною став законопроект №2178-10, який мають розглянути сьогодні у Верховній раді. Проектом закону передбачено відкритий ринок та продаж землі. 

Спочатку близько 400-х мітингувальників зібралися на трасі М-12 сполученням «Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка» в районі села Прибузьке Хмельницького району (раніше Червона зірка). Сюди підтягнули техніку та не пускали до міста транспорт. Там простояли близько години. Спілкувалися з пресою та висували свої вимоги урядовцям. Згодом мітингувальники рушили під стіни Будинку рад.

Прибуло на майдан Незалежності їх вдвічі менше, адже не всю великогабаритну техніку до міста пропустили. На головній площі в ряд поставили трактори та розгорнули плакати з гаслами. На них було написано “Президенте! Не допустіть продажу землі іноземцям”, “Україна починається з Хмельниччини”, “Самостійна Україна - понад усе”. 

Відео дня

Мітингувальники зібралися біля пам’ятника “Віра. Надія. Любов” та чекали поки до них вийде голова Хмельницької обласної ради Михайло Завгородній. Перед присутніми виступали аграрії з різних районів області. Заступник голови спілки «Всеукраїнська аграрна рада» Алім Міщук зазначив, що влада хоче спродати землю тому, хто більше запропонує. Він додав, що законопроект  №2178-10 спрямований на розкрадання України та простого народу.

Про це ви можете почути у записі прямого ефіру на vsim.ua.

Не оминув увагою захід і почесний громадянин міста  Кузьма Матвіюк. Він зазначив, що законопроект №2178-10 - найбільша афера в історії нації.

"Нас хочуть обезземелити"

“Я проти монополії на землю”

Журналісти vsim.ua поспілкувалися з учасниками акції. Серед присутніх була Катерина Огреба. Жінка - голова фермерського господарства із Старокостянтинівського району. Вона орендар. Її господарство обробляє землі 86 власників паїв загальною площею 700 гектарів. Жінка виступає проти законопроекту  №2178-10 та монополії на земельному ринку.

“Ми ніколи не продавали землю”

Її позицію повністю підтримує ще один аграрій із Хмельниччини Сергій Яловчук. Він має фермерське господарство у Білогірському районі. Чоловік 20 років пропрацював у фермерському господарстві і впевнений, що наразі малий бізнес просто “виживають”. 

За пів години з початку акції до мітингувальників вийшов очільник  обласної ради Михайло Завгородній. Він зазначив, що повністю підтримує аграріїв Хмельниччини. 


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • валерія

    0,5% відсотка це десь 210000га на одне рило. Бариги поспішають захапати землі за безцінь, як захапали дуркою підприємства. В США юридична особа може купити десь 170 га, а фізична 350 га. і це при тому, що в США працюють закони. В Україні при цій корупційній владі землі України опиняться в власності кількох сімей.
  • Віталій Малий

    -Якщо ви власних землі, ви можете її не продавати.
    -Якщо орендар, і орендодавець виставив землю на продаж ви маєте першочергову можливість придбати землю згідно закону. Або конкурентна ціна на оренду землі(вигідно простим людям)
    -Якщо закон не змінити, то є інші механізми продажу землі, а саме: Дарування, Віджимання банками за не сплату(в.ч кредитні спілки) і договір довічного утримання.
  • Віталій Малий

    *Якщо ви власних землі, ви можете її не продавати. *Якщо орендар, і орендодавець виставив землю на продаж ви маєте першочергову можливість придбати землю згідно закону. Або конкурентна ціна на оренду землі(вигідно простим людям) *Якщо закон не змінити, то є інші механізми продажу землі, а саме: Дарування, Віджимання банками за не сплату(в.ч кредитні спілки) і договір довічного утримання.
  • Віталій Малий

    *Якщо ви власних землі, ви можете її не продавати.
    *Якщо орендар, і орендодавець виставив землю на продаж ви маєте першочергову можливість придбати землю згідно закону. Або конкурентна ціна на оренду землі(вигідно простим людям)
    *Якщо закон не змінити, то є інші механізми продажу землі, а саме: Дарування, Віджимання банками за не сплату(в.ч кредитні спілки) і договір довічного утримання.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up