Кандидати в "Почесні громадяни Хмельницького": троє військових і громадський діяч

Кандидати в "Почесні громадяни Хмельницького": троє військових і громадський діяч
  • Троє військових можуть отримати звання «Почесний громадянин міста Хмельницького". Двоє з них – посмертно.
  • Виконкому також рекомендують присвоїти звання 76-річному Кузьмі Матвіюку.

Список "Почесних громадян Хмельницького" розшириться до 29 осіб. Поповнити його можуть троє військових і один громадський діяч. Рішення при присвоєння звання прийматиме виконавчий комітет.

 - На засіданні комісії з визначення кандидатів на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Хмельницького» ми мали обирати із чотирьох кандидатів. Не голосували за Ігоря Гордійчука. Його кандидатуру, як і інших військових, запропонував міський голова. Він може давати свої пропозиції з числа героїв України і загиблих. Тому ми обирали з Лева Бірюка, Олександра Лисюка і Кузьми Матвіюка. Проголосували за останнього. Далі рішення про присвоєння має прийняти виконавчий комітет, - прокоментувала vsim.ua член комісії, заступник директора департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Світлана Губай.

Кандидати на звання «Почесний громадянин міста Хмельницького»:

Відео дня

Матвіюк Кузьма Іванович – громадський діяч. Народився 1941 року на Старокостянтинівщині. Став одним із ініціаторів і лідерів культурологічного товариства «Спадщина» в місті Хмельницькому, обласних організацій товариства української мови ім. Т.Г. Шевченка. Був депутатом установчого з’їзду Народного Руху України, з 1990 року очолював міськрайонну організацію НРУ, був співголовою крайової організації. У 1993 році з групою активістів створив обласну організацію Всеукраїнського товариства політв’язнів і репресованих. Був головою районної організації «УРП-Собор», а також головою громадської організації «Захист рідної землі». Матвіюк К.І. – член Центральної Ради ветеранів і обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів. У 2014 році рішенням Президії Міжнародної кадрової Академії Матвіюку К.І. присвоєно звання «Почесний професор».

Мельник Іван Олександрович народився 07 липня 1994 року у місті Хмельницькому.

У 2012 році закінчив спеціалізовану загальноосвітню школу № 15 міста Хмельницького, далі навчався в Хмельницькому національному університеті за спеціальністю «Здоров’я людини».

З лютого 2016 року проходив військову службу за контрактом в 383-му окремому полку дистанційно-керованих літальних апаратів Повітряних Сил Збройних Сил України.

28 вересня 2016 року був відкомандирований до 199-го навчального центру Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, де пройшов спеціалізований фаховий курс підготовки. Був направлений для виконання бойових завдань у 95-ту окрему десантно-штурмову бригаду Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, у складі якої брав участь в антитерористичній операції на Сході України.

25 квітня  2017 року солдат Мельник Іван Олександрович загинув від кулі снайпера під час чергування на взводному опорному пункті в районі селища міського типу Новгородське Донецької області.

28 квітня  2017 року Мельник Іван Олександрович похований на Алеї Слави на кладовищі міста Хмельницького (мікрорайон Ракове). 

Бойко Олександр Олександрович народився 03 грудня 1981 року в місті Вознесенськ Миколаївської області.

У 1990 році Бойко Олександр Олександрович закінчив Вознесенську ЗОШ № 6 І-ІІІ ступенів. З 1999 року був курсантом Одеського інституту сухопутних військ, у 2004 році закінчив та отримав диплом за кваліфікацією «Інженер з експлуатації та ремонту ракетно-артилерійського озброєння».

У 2004 році Бойко Олександр Олександрович працював інженером реактивного артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи 24-ї механізованої бригади 13-го артилерійського корпусу ЗОК м. Яворів.

У 2004-2005 роках Бойко Олександр Олександрович – заступник командира гаубичної самохідно-артилерійської батареї з озброєння гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону 53-ї окремої бригадної артилерійської групи м. Яворів.

У 2005-2006 роках – командир групи спеціального призначення загону спеціального призначення 8-го окремого полку спеціального призначення ЗОК  м. Хмельницький.

У 2006-2010 роках – помічник начальника служби ракетно-артилерійського озброєння технічної частини 8-го окремого полку спеціального призначення ЗОК  м. Хмельницький.

У 2010-2012 роках – помічник начальника служби ракетно-артилерійського озброєння технічної частини 8-го окремого полку спеціального призначення СВ Збройних Сил України м. Хмельницький.

У 2012-2015 роках Бойко Олександр Олександрович – старший офіцер розвідувально-інформаційного відділення штабу 8-го окремого полку спеціального призначення СВ Збройних Сил України м. Хмельницький.

З 2015 року – заступник командира загону – командир 2-ї розвідувально-пошукової групи спеціального призначення окремого загону спеціального призначення ЗТУ Національної гвардії України м. Івано-Франківськ.

У період з 2014 по 2017 роки неодноразово перебував в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України, виконував бойові завдання щодо проведення розвідувально-пошукових заходів, ведення спеціальної розвідки як безпосередньо на лінії зіткнення так і в районах, де проводились оперативно-профілактичні заходи щодо формування незаконних збройних формувань.

03.06.2017 року полковник Бойко Олександр Олександрович, виконуючи завдання спеціальної розвідки поблизу населеного пункту Катеринівка Попаснянського району Луганської області, із групою потрапив під обстріли бойовиків та отримав тяжкі поранення, які були несумісними із життям.

19 серпня 2017 року Бойко Олександр Олександрович похований на Алеї Слави на кладовищі міста Хмельницького (мікрорайон Ракове).

Гордійчук Ігор Володимирович народився 12 листопада 1972 року в селі Залізниця Корецького району Рівненської області.

Гордійчук Ігор Володимирович пройшов шлях від командира механізованого взводу до заступника командира танкового полку. Подальшу військову кар'єру зробив у військах спецпризначення. Був переведений на посаду заступника командира бригади спеціального призначення міста Ізяслав Хмельницької області. Згодом став командиром 8-го окремого полку спецпризначення, сформованого на базі бригади. З травня до грудня 2010 року проходив службу в складі міжнародного контингенту в Республіці Афганістан. Після повернення став першим заступником начальника Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

У квітні 2014 року отримав призначення у Головний командний центр Міністерства оборони України. Служив на посаді начальника центру оперативного керівництва-заступника начальника Головного командного центру Збройних Сил України.

У 2014 році брав участь в антитерористичній операції на Сході України, очолював загін спецпризначення, що виконував завдання глибинної розвідки в тилу противника, командував операцією із взяття під контроль стратегічної висоти Савур-могила. Отримав важке поранення під Іловайськом.

21 жовтня 2014 року Указом Президента України полковнику Гордійчуку Ігорю Володимировичу присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» — за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. У вересні полковник також був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького II та III ступенів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • И. Шевченко

    Кузьма Матвіюк ветеран Першої Світової війни,  і такий же політв язень! ))))   Наголошений пан ніякого відношення до політвязнів не має !

    Ігор Стукан reply И. Шевченко

    висрався, легше? ти хоч хто такий ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up