Співучий священик з “Голосу країни” у Хмельницькому: про сценічні костюми, гонорари і критику церкви

Співучий священик з “Голосу країни” у Хмельницькому: про сценічні костюми, гонорари і критику церкви
  • З концертом до Хмельницького приїхав переможець “Голосу країни” - протоієрей Олександр Клименко.
  • Хоч каже, що автографів не роздає, але прес-конференцію для журналістів скликав.
  • Отець Олександр розповів про сценічні костюми, гонорари та як поєднує службу у церкві і кар’єру співака.

Олександр Клименко - протоієрей православної церкви московського патріархату. У квітні минулого року він переміг у шоу “Голос країни” на каналі 1+1. Після цього отець Олександр став популярним і поїхав у тур містами України. Вдома його чекають четверо дітлахів і дружина. Вона не їздить разом з Олександром, тому що годує найменшу донечку Софію, якій ще нема навіть року.

За концерти гроші не беруть. А послуги на проїзд співучого священика витрачають єпархії, які його зустрічають у кожному місті.

Відео дня

Клименко вже об’їхав майже 20 населених пунктів. А сьогодні, 31 січня, священик-зірка приїхав до Хмельницького. Журналісти vsim.ua поспілкувались з переможцем шоу “Голос країни”.

Ви вперше приїхали до Хмельницького. Як виникла ідея туру містами України?

- Так, я приїхав вперше, але моя рідня тут є. Я не знаю, який це район, але село називається Турчинці. Здається, Городоцького району. Я в дитинстві проводив там усі літні канікули, років до семи. Щодо візиту, то після перемоги на “Голосі країни” я не реалізував свою мрію повернутися в звичайне життя. Люди зверталися за допомогою. Дзвонили і просили, що буде відбуватись збір коштів і якщо я приїду, то на мій спів прийдуть люди. Мені це вартує одного дня життя, але збираємо величезні суми на лікування дитини чи воїна АТО. І такі поїздки переросли у благодійний марафон. В рамках цього марафону ми і завітали у Хмельницького.

В чому виступаєте на концертах? Чи маєте сценічні костюми?

- Я за простоту. В цьому підряснику, який ви на мені бачите, я вийшов з дому, в ньому сів у маршрутку і потяг, приїхав до Тернополя. Три дні я в ньому там брав участь у різних заходах, виступав. Зараз в ньому приїхав у Хмельницький, відбув лекцію і зустріч з молоддю і в ньому ж поїду на концерт. Правда, маю запасний на всякий випадок. Це простий одяг священнослужителя, не службовий. Я в ньому можу навіть буряки сапати. Так само я ніколи не виходжу на концерт із загримованим обличчям.

Артисти беруть гонорари за концерти, чому вхід на ваш концерт безкоштовний?

- Адміністративні витрати на проїзд, харчування потрібні. Зазвичай це оплачують люди, які нас запрошують. Після проекту мені казали, що я маю брати певну суму за виступ. Я не проти, але я так не можу. Мені було б приємно, якби після концерту мені хтось подзвонив і сказав, що я гарно виступив і хочуть допомогти з будівництвом храму. Зрозуміло, що мені потрібно щось для життя. Але ми живемо за те, чим нам дякують. Ми не можемо вимагати. Але я впевнений, що не буду ставити ціну і казати, що не приїду, якщо не дасте стільки.

Як інші священики ставляться до вашої співочої діяльності? Чи не казали, що це гріх?

- Я співав завжди. І до священства, і під час нього. Змінився лише масштаб і майданчик. Критика, звичайно, є. Але вона не дає мені шансів взлетіти на небо. Вони є тими важелями, які залишають мене на землі. Я радий конструктивній критиці. Не радий лише псевдопатріотичним, міжконфесійним, політичним викрикам. Коли кажуть, не розібравшись.

Як будете поєднувати службу у церкві і співочу кар’єру?

- Куди б я не приїхав і якщо дозволяє графік потяга, то я завжди служу літургію. Зі свого службового графіку стараюсь не вибиватись. Хочемо відгукнутися на прохання ще десятків єпархій, як запрошують приїхати. Буде так звана третя літня хвиля. Але є ще багато цікавих пропозицій, багато запрошень від нашої діаспори у світі. Польша, Іспанія, Кіпр - дзвонять люди звідти і запрошують до них приїхати. Хочемо і це охопити.

Концерт Олександра Клименка відбудеться сьогодні, 31 січня, о 19:00 в Хмельницькій обласній філармонії.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) Від читача 16:16 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up