Справа Гамалія: хронологія подій і нове засідання суду

Справа Гамалія: хронологія подій і нове засідання суду
  • Триває судова справа екс очільника Хмельницької ОВА Сергія Гамалія за нетверезе водіння. 

Сьогодні, 23 червня, мало відбутись чергове засідання по справі Сергія Гамалія. Його судять у Чернівцях за нетверезе водіння. Нагадаємо, 11 березня, ексочільника Хмельницької обласної військової адміністрації під час комендантської години зупинили патрульні Чернівців. На нього склали на нього протокол за 130-ю статтею КУпАП та забрали авто на штрафмайданчик. Подробиці нагадуємо за посиланням. 

Після цього, 14 березня, стало відомо, що Гамалія звільнили з посади. Відповідний указ про звільнення підписав Президент. У соцмережах Гамалій повідомив, що того ж дня написав заяву за власним бажання і залишає посаду. Нагадаємо, він очолював ОВА із 3 грудня 2020-го.

Спочатку Першотравневий районний суд Чернівців призначив дату на 2 травня. На перше засідання Гамалій не з'явився -  був на лікарняному. 

Відео дня

На другому засіданні суду був відсутній адвокат Гамалія. Розгляд справи знову перенесли. 
На третє засідання прийшов сам екс очільник Хмельницької ОВА. Він розповів обставини затримання і озвучив свою версію. Ми її розповідали на нашому сайті. 

Зі слів Сергія Гамалія, він відмовився пройти тест на стан алкогольного сп'яніння, але наполягав на експертизі в медзакладі. Мовляв, таке направлення він отримав не від патрульних, а на блок-посту дорогою до Хмельницького. Також він був за кермом чужого автомобіля без техпаспорта, а протокол підписувати відмовився. 

Згодом стало відомо, що Гамалій здав аналізи в обласному бюро судово-медичної експертизи у Чернівцях. За його результатами, вмісту етанолу в крові не виявили.

Захист подав клопотання про допит свідка - заступника голови ОВА Сергія Ткачука. Засідання суду тоді перенесли на 23 червня.

Отож, воно мало відбутись сьогодні, 23 червня. Але його перенесли. З клопотанням про відкладення сьогоднішнього слухання справи до суду звернувся захисник обвинуваченого Сергія Гамалія. Про це зазначила помічниця судді, передає “Суспільне”. 

Причину відкладення на суді не озвучили. Не було на засіданні і самого Гамалія. 

Додамо, що нині, 23 червня, мали заслухати свідка - колишнього підлеглого обвинуваченого, заступника голови Хмельницької ОВА Сергія Ткачука. Наступне судове засідання у справі нетверезого водіння Сергія Гамалія перенесли на 15:00 29 червня.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Дина Христич

    Знову не на того напали . Тут і зв,язків не потрібно , щоб доказати , що правоохоронці самі були п,Яні
  • Snizhana Dmitrishena

    І не соромно перед людьми, таку посаду займав і таким гівном бути...
  • Lyudmila Sotskaya

    До, безкінечності і , ще трошки.....
    Поки , не забудуть.
  • Сергій Чернюк

    Ага, - правосуддя , бабло, зв'язки, і все зам'яли і знову хорошенький і зовсім непорушник.

keyboard_arrow_up