Справу Гамалія закрили

Справу Гамалія закрили
  • Колишнього голову Хмельницької ОВА визнали невинним.

  • Патрульні неправильно склали протокол.

Сьогодні, 29-червня, відбулось останнє засідання по справі Гамалія. Його визнали невинним. Причиною стало те, що патрульні неправильно склали адміністративні матеріали. Також “Суспільне” повідомляє, що адвокати Гамалія довели, що ця справа має політичне забарвлення. Проте про факти того, що це саме так і якоїсь аргументації поки не публікують. Як і немає ще жодних матеріалів по справі в Єдиному судовому реєстрі.

Як все було

Сергій Гамалій у комендантську годину натрапив на патрульних в Чернівцях. Ті вирішили, що він перебував у стані сп’яніння та оформили адміністративні матеріали за статтею 130 КУпАП. Це було 11 березня. Тоді Гамалій ще був головою Хмельницької ОВА. 

Вже 15 березня Зеленський підписав указ про його звільнення. Чи стало причиною саме оформлення, офіційно не повідомлялося. Як йшлося в документі - “згідно з поданою ним (Гамалієм) заявою”.

Відео дня

Справу Гамалія розглядав Першотравневий суд в Чернівцях. Розгляд розпочали 2 травня. Тоді не з’явився Гамалій. На наступне засідання не прийшов його адвокат. І лише через понад місяць, 9 червня, розглянули перші докази. Серед них довідка про те, що алкоголю в крові Гамалія не виявили.

Далі мали допитати свідків. Серед них тодішній заступник Гамалія Сергій Ткачук. Проте він на засідання 23 червня не явився. Не було тоді й ексголови Хмельницької ОВА.

Додамо, що після звільнення Гамалія його функції досі тимчасово виконує перший заступник голови ОВА Сергій Тюрін. Нового керівника адміністрації не призначають вже четвертий місяць. За однією із версій, процес затягується через те, що між собою не можуть домовитися різні групи із владної політсили “Слуги народу”.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (189)
  • Ihor Demeduyk

    😡
  • Ylia Vlasuk

    Цього слід було очікувати...
  • Андрей Серёгин

    Да здраствует наш суд самый гуманный суд в мире 👍👍👍😆😆😆
  • Анатолій Онофрійчук

    дайте ще ордена.

keyboard_arrow_up