Стань співавтором нового проекту реконструкції парку Чекмана. Достатньо лише зробити фото

Стань співавтором нового проекту реконструкції парку Чекмана. Достатньо лише зробити фото
  • В 2018 міська рада планує розпочати реконструкцію парку культури і відпочинку імені М.Чекмана.
  • Львівські архітектори візьмуться за розробку проекту, обіцяють втілити в життя ідеї та побажання усіх хмельничан, які поділяться своїми думками. 
  • Завтра, 22 липня, містян закликають взяти участь у флешмобі, щоб показати особливі місця парку.

Конкретних ідей щодо того, як в перспективі має виглядати найбільший парк міста у влади, поки що немає. Акцент зробили на відпочинку сімейному, без алкоголю. З території прибрали МАФи, де розливали пиво і смажили шашлики.

Процес окультурення стартував на початку літа з реконструкції багатостраждальних скульптур Мазура. На черзі - і сам парк з усіма зеленими насадженнями, каруселями і зонами відпочинку.

За завдання взялася урбаністична ініціатива «Група 109», яка має перетворити парк на сучасний громадський простір для всіх верств населення. Молоді люди вже мають свої бачення щодо втілення проекту у життя, адже вже мають досвід у таких справах. Зокрема, група реалізує кілька проектів у Львові.

Відео дня

У Хмельницькому спершу хочуть дізнатися думку хмельничан, адже саме їм відпочивати в Чекмана.

 - Завдання, яке перед нами стоїть від управління ЖКГ: дослідження парку та розробка на його основі комплексної стратегії парку, згідно з якою буде втілено і чергу реконструкції, - розповідає співзасновник урбаністичної ініціативи “Група 109” Максим Асафатов. - Бачення парку буде виходити із комплексного дослідження. Окрім флешмобу, воно включатиме опитування відвідувачів парку. На сьогоднішній день, наша пропозиція залучити самих хмельничан до створення парку. Вони мають можливість на своїх фото показати проблеми парку, улюблені місця, активності, які там можуть відбуватись тощо.

Після проведеного дослідження будуть братися за організацію різних зон в парку, їхню черговість і характер. Головне завдання на сьогодні - розробити для парку стратегію розвитку на майбутнє. А щоб дізнатися думку хмельничан, активісти запрошують їх взяти участь у флешмобі. Це, так би мовити, перший крок, до успішного втілення проекту реконструкції.

Отож, можна прийти в парк вже у цю неділю, 22 липня, о 12:00, 15:00 та 18:00. Біля нового фонтану представники “Групи 109” проведуть зустрічі з усіма охочими поспілкуватися. Усіх інших закликають приєднуватися до флешмобу.

5 фактів про флешмоб #тількивпаркучекмана

  1. Для участі достатньо зробити фото парку Чекмана в цю неділю, 22 липня.
  2. Поширити світлину у соціальних мережах (у Facebook чи Instagram) з гештегом #тількивпаркучекмана.
  3. Учасники флешмобу стануть співавторами нового проекту парку та будуть згадані на дошці співавторів вже після першої черги реконструкції парку. Чим більше фото, тим більше шрифт ім'я учасника  або команди.
  4.  Флешмоб - це марафон на один день: з ранку до вечора, що дасть можливість прослідкувати як змінюються локації в динаміці, та які місця користуються найбільшим попитом.
  5.  Учасники флешмобу можуть обирати будь-які локації для флешмобу в парку, ті які їм подобаються, чи проблемні, адже мета флешмобу відкрити характер різних місць в парку.

Довідка
Урбаністична ініціатива «Група 109» виникла у Львові 2014 року як майданчик для аналізу візуально-просторових проблем міста: безлад із вивісками, рекламою, брак громадських просторів тощо. Згодом група сфокусувалася на конкретному об’єкті – сквері на Сихові – найбільшому житловому масиві Львова.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • George Zaremba

    Як би ше десь цирк цей "циганський" заборонили в парку ставити, чи десь поближче до зупинки його поставили. Поперше цей цирк сплошна "антісанітарія" бруд, запахи, якісь дроти з електрикою шланги з водою, задуха. Ці тварини "серуть", воно все смердить. Одним словом -балаган привокзальний. ЦЕ ГАНЬБА ДЛЯ НАШОГО ПАРКУ. Для дітей немає ніяких зручностей, поряд. Персонавл цирку хамовитий. Одній похилій людині під час сеансу стало недобре, то викликана швидка відмовилась туди їхати, оскільки підїзд до цирку занадто ускладнений. Раніше всі цирки знаходились на пляжу. Це було зручно всім! І швидкий і МНС і просто звичайним громадянам, яким не треба лазити по "хащам" парка Чекмана в пошуках де цей цирк знаходиться! Нонсенс! Крім того, якщо в праку цирк, це теж добре! Ось при вїзді із сторни гречан в парк Чекмана є досить гарна локація де знаходиться колесо огляду. Там вже і щебень насипаний для намету цирку, не треба бити колья у асфальт, знащуючи його залишки і утворюючи вирли та калюжі від багатотоних фур на газонах паркової зони, і зупинка поряд.
  • George

    Я, моя сімя , друзі і просто знайомі дуже полюбляємо кататись в парку Чекмана на розвагах типу "картинг". Надзвичайно весело і дуже пднімає настрій та адреналін здоровім способом як дітям так і дорослим.Цей "дядя Коля" справжній митець гарного здорового відпочинку і, в деякій мірі, аматор помірного екстріму і доступного для кожного, шаленого драйву в безпечній формі. Не один рік вже катаємось і радіємо, що хоч якась доступна розвага,ще існує в парку Чекмана. Хтілось би щоб влада міста трохи допомогла підприємцю поліпшити асфальт на тому треку, бо як приїздять цирки, вони фурами утворюють ями і колями його розбивають.
  • Николай Коваль

    Думаю потрібно побудувати ще з дві стоянки і відпочинок з присмаком бензину буде найприємнішим.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up