Стихійне сміттєзвалище неподалік Хмельницького: екологи винесли припис міській раді

Стихійне сміттєзвалище неподалік Хмельницького: екологи винесли припис міській раді
Фото - Екологічна інспекція у Хмельницькій області
  • Несанкціоноване звалище виявили на території села Масівці Хмельницької тергромади.
  • В Держекоінспекції планують притягнути винних до адміністративної відповідальності.

На чергове звалище твердих побутових відходів натрапили у селі Масівці, яке належить до Хмельницької територіальної громади. Як виявилось, ще в червні минулого року на стихійний смітник поскаржився до Екологічної інспекції місцевий мешканець. Тоді спеціалісти провели перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Хмельницької міськради, до відомства якої належить вказане село. Про це повідомляють у Державній екологічній інспекції Хмельницької області.

На момент перевірки дійсно виявили несанкціоноване сміттєзвалище, де були відходи різного морфологічного складу на земельній ділянці, що розташована за межами села Масівці. Загальна площа смітника - 1250 квадратних метрів та середньою товщиною шару відходів - 0,5 метра, що є порушенням вимог пунктів «а» та «и» статті 21 Закону України «Про відходи». 

Екологи внесли припис Хмельницькій міській раді щодо ліквідації сміттєзвалища. Як додають в Інспекції, під час повторної перевірики встановили, що вимоги припису мерія не виконала. А посадовці повідомили, що міська рада проводить тендер про надання послуг чи виконання робіт по ліквідації даного сміттєзвалища.

Відео дня

Наразі відомо, що в Держекоінспекції вживають заходи щодо притягнення винних до адміністративної відповідальності та обіцяють повідомити згодом про результати виконання повторного припису. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач33

    и где обещанный мусороперераб завод???кто там орал,что мэр лучший???
  • Маріанна Василівна

    Цікаво те що звалище там давно, чому, цей,,житель,,не поскаржився раніше коли с. Масівцях була стара влада.
  • Богдан Кондратюк

    Так таких звалищ в області дуже багато(((і чомусь ніякої реакції..

keyboard_arrow_up