Стихійні парковки у Хмельницькому "повісять" на нову поліцію

Стихійні парковки у Хмельницькому "повісять" на нову поліцію
Нестача вільних місць та відсутність контролю з боку даішників дають свій негативний результат: центр Хмельницького "забитий" авто, припаркованими на газонах та тротуарах. Але ситуація може змінитися після 26 грудня, переконані правоохоронці.

Злісні порушники правил дорожнього руху найчастіше «світяться» у центрі Хмельницького та в районі речового ринку. Часто тут можна побачити картину, коли молода мама із візочком змушена об’їжджати автомобілі, припарковані на тротуарі. Змушені це робити й інші пішоходи.

Неправильно припарковані авто можуть стати учасником ДТП. Та, попри таку загрозу, перед законом вони не відповідають. І не тільки через те, що порушення важко довести. У хмельницькій поліції на це попросту не вистачає людей. 

- В місті Хмельницькому рейди та профілактична робота із порушниками зараз не проводяться. Правоохоронці зосереджені на контролі за дорожнім рухом на вулицях міста, - розповідає «ВСІМ» старший інспектор відділу превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Хмельницькій області Андрій Лужняк. – Кожного дня стається чимало аварій. В тому числі і за участю пішоходів. Контроль за порушниками правил паркування має відновитися із виходом нової поліції. Зараз людей на все це не вистачає. А коли працювало ДАІ, то протоколи по парковці складалися регулярно. З іншими проводили профілактичні бесіди.

Відео дня

Стихійна паркова біля ринку

Поблизу овочевого ринку пройти чи проїхати десятки «стоячих» автомобілів інколи досить важко. Автівки стоять на тротуарах, пішохідних переходах посеред дороги… У будній день журналісти «ВСІМ» помітили, що неправильно припарковані автомобілі, як правило, належать працівникам ринку чи торгових центрів, розташованих неподалік. 

Самі водії, яких журналісти «впіймали на гарячому», виправдовувалися тим, що зупинилися на декілька хвилин купити щось на ринку. Трапляються й такі, що свою байдужість перед правилами паркування доповнюють не зовсім адекватною реакцією на зауваження.- Де захотів, там і зупинився. І яке вам до цього діло? Ідіть собі туди, куди йшли, - різко заявив водій червоної «Шкоди».

Повну версію монологу від невихованого чоловіка не дозволяє опублікувати цензура. Можливо, він не буде таким некультурним із новими поліцейськими, які не будуть церемонитися і штрафуватимуть порушників.

На вулиці Проскурівського Підпілля, поблизу «Рукавички», завжди дуже людно. Транспорту тут не менше. І не усі вони стоять у визначених для цього місцях. Один із водіїв, який зупинився не там, де годиться, на наше питання   відповів, що знак про заборону бачив, і тому… від’їхав на тротуар.

А от жіночка, побачивши журналіста з камерою, просто завела мотор та поїхала геть. Не зробив цього таксист, який нахабно припаркувався на тротуарі напроти «Рукавички». Виправдав це тим, що в правилах дорожнього руху це дозволено. Мовляв, для пішоходів він залишив 2 метри. Та, як пояснили «ВСІМ» в поліції, в даному випадку водій все таки був порушником, оскільки знак заборони зупинки на даній ділянці стосується й тротуару. Єдиним виправданням для нього було те, що він зупинився для посадки-висадки пасажирів. Та він простояв там щонайменше 15 хвилин, поки журналісти спілкувалися із перехожими та іншими водіями.

Все змінеться у новому році?

В поліції скаржаться, що виявити і покарати всіх практично нереально. Мовляв, автомобіль може стояти навіть під знаком заборони, але без водія. А декілька годин чекати його ніхто не буде. У цьому «ВСІМ» пересвідчилися ще тоді, коли влітку разом із об’єднаним патрулем їздили центральними вулицями Хмельницького.

Через ліквідацію ДАІ не проводять своїх акцій  «Я паркуюсь як хочу» і активісти. Раніше вони частенько виходили на проблемні місця. І при активній підтримці правоохоронців, їм працювалося простіше. Камери і даішники давали свій ефект, тому водії більш-менш адекватно реагували на зауваження. Але зараз боротися із стихійними стоянками авто ніхто не береться.

- Без підтримки правоохоронців запросто можна наткнутися на не зовсім адекватну реакцію. Зрозуміло, що ніякого ефекту це не дасть, - розповідає «ВСІМ» голова громадського об’єднання «Хмельницький автолюбительський клуб» Володимир Огойко. – Як тільки запрацює нова поліція, ми плануємо домовитися про співпрацю і далі проводити свої акції. Для кращої ефективності їх потрібно проводити регулярно і не за графіком.

Проблемних місць із паркуванням у Хмельницькому чимало. Серед них активісти та правоохоронці особливо виділяють територію біля ТРЦ «Оазис», овочевого ринку, «Рукавички», ЦУМу та речового ринку, а саме на Львівському шосе. Вони сподіваються, що з «хамами» на дорогах міста краще справляться нові поліцейські, які мають вийти на вулиці міста вже 26 грудня. Журналісти «ВСІМ» планують долучатися до рейдів правоохоронців та активістів.Центральний овочевий ринок.Перехрестя Подільської та Проскурівського Підпілля.Неподалік від "Рукавички".Вулиця Вайсера. Біля входу на овочевий ринок.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Аркадьевич Анатолий

    Самые классные подарки здесь - Marketon Store

    http://marketon.org.ua

  • Анонім

    Є місця для парковок, просто де хто хоче свій зад під самий магазин підвести і кинути там свій корч!  І плювати на інших людей.  Подивіця що біля Оазису робиця, з коляскою не пройдеш всі тротуари заставляні а на парковці місця повно. Коли там хоч заборчики якісь зроблять від горе-водіїв .
  • Николай Стымковский

    Коментатори, які пишуть на рахунок відсутності парковок. Шановні, в нас місця для паркування без порушень не те що багато - валом. Паркуйся - не хочу. Але ж це потрібно пройти аж максимум 100 метрів пішки. За кермом 5 років. Ще ні разу не доводилось паркуватись порушуючи правила. І не тільки у Хмельницькому. В порівнянні із Києвом чи старими європейськими містам - Хмельницький виглядає як одна велика пуста парковка

    А тому, давайте не будемо муднями і почнемо поважати один одного а не шукати виправдання - я на хвилинку-дві і т.д.
  • PAL

    Продавец, хозяин, валютчик, охранник, все приезжают на машинах и ставят их около своих точек.  А вот приезжему, который приехал на закупку и привез денежку для этих ... встать то и негде.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up