"Стопочку горілочки і на пост": кам'янчанин віддав "Skoda" для ЗСУ

"Стопочку горілочки і на пост": кам'янчанин віддав "Skoda" для ЗСУ
Скрін з відео РВА
  • Це перше авто в Кам'янець-Подільскому районі, яке вже направили військовим.
  • На черзі ще чотири.

Поліцейські Кам’янець-Подільського району зупинили водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Чоловіка притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Автомобіль марки «Skoda» вилучили та помістили на штрафмайданчик. Далі його відправлять на потреби ЗСУ. Уже прийнято відповідне рішення. Про це повідомляють у місцевій районній військовій адміністрації.

- Хто ще не визначився з тим, як допомогти сьогодні збройним силам, не пішов служити або не займається волонтерською допомогою, ви можете надати таку допомогу. Сідаєте за руль транспортного засобу, вживаєте прямо біля поста стопочку горілочки і їдете на пост. Таким чином всі ці ваші автомобілі будуть по спрощеній процедурі вилучені на потреби Збройних сил України, - каже начальник районної військової адміністрації Олександр Анур’єв.

Також він додав, що на штрафмайданчику є ще 4 автомобілі, затримані за статтею 130 КУпАП. Вони найближчим часом теж мають бути вилучені на потреби ЗСУ.

Відео дня

Нагадаємо, що звичайним покаранням за керування авто у нетверезому стані є штраф та тимчасове позбавлення прав. Конфіскація (безоплатне вилучення) зазвичай застосовується, якщо водія спіймають втретє протягом року. Стаття 130 КУпАп передбачає відповідальність як за керування авто у стані сп’яніння, так і відмову від проходження огляду, передачу керування особі у стані сп’яніння та вживання заборонених речовин після ДТП.

Вилучення авто громадян для потреб держави допускається законом України «Про правовий режим воєнного стану». Воєнний стан запроваджений 24 лютого цього року.

Читайте також: Машини двох п’яних хмельничан віддадуть армії

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up